Start Buurtpreventieteam Biezenmortel

Op maandag 13 september is het Buurtpreventieteam Biezenmortel officieel van start gegaan met een kennismakingsbijeenkomst (in Gemeenschapshuis De Vorselaer) van de 7 vrijwilligers en afgevaardigden van de gemeente Tilburg.
De 7 vrijwilligers, waaronder coördinator Antoon van de Brand, hebben zich aangemeld na een oproep in een bewonersbrief.
Het doel van het Buurtpreventieteam is bijdragen aan de sociale veiligheid in de breedste zin van het woord. Of zoals Wijkregisseur Helmi van Ingen het onder woorden bracht: “Oor en oog zijn”. Hij benadrukte dat het handelend optreden overgelaten moet worden aan de Boa’s en de Politie agenten. Wijkagent Kirsten Chranowski was namens de Politie Tilburg aanwezig. Jan van Beerendonk, coördinator van Buurtpreventieteam ’t Zand, gaf de nieuwe vrijwilligers enkele tips vanuit zijn jarenlange ervaring. Niki Thewissen, omgevingsmanager voor Biezenmortel, gaf aan dat een Buurtpreventieteam in een dorp als Biezenmortel, met een grote sociale samenhang, een andere invulling kan hebben dan een Buurtpreventieteam in de stad.
Afgesproken werd dat de 7 vrijwilligers samen een appgroep zullen vormen voor een goede onderlinge communicatie en dat de vrijwilligers in een van de komende maanden een wandeling zullen maken door Biezenmortel samen met de wijkagent en een BOA. Een keer per jaar zal een “deskundigenavond” gehouden worden.
Helmi van Ingen zal de contactpersoon namens de gemeente zijn. Hij reikte de vrijwilligers aan het eind van de avond een attentie uit namens de gemeente Tilburg.
Yvonne Simons, administratief medewerker Buurtpreventie Tilburg, wil bewoners uit Biezenmortel graag uitnodigen om zich ook aan te melden als vrijwilliger voor het nieuwe Buurtpreventieteam. Dit kan via aanmelding bij buurtpreventie@tilburg.nl.

De Wegwijzer wenst het nieuwe Buurtpreventieteam Biezenmortel veel plezier en succes bij de wandelingen/ fietstochtjes door Biezenmortel en omgeving.

Tekst: Nelleke Sträter, Correspondent

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *