Junior Dorpsquiz, Jong geleerd is Oud gedaan

Door de afgevaardigden van vijftien teams van de Junior Dorpsquiz werd afgelopen zondag vol ongeduld in ’t Plein afgeteld tot de “IJzige” start. De deelnemers hakten met allerlei soort gereedschap het ijs in een emmer stuk om de sleutel te vinden, die toegang gaf tot een kluisje waarmee de code voor de quiz gekraakt werd. Daarna haasten de deelnemers zich naar de diverse thuisteams, die enthousiast aan de slag gingen met de talloze (online) quizvragen en binnen en buiten opdrachten. Kinderen met gele en oranje hesjes, vergezeld van een ouder, verspreiden zich door het dorp om bij het Gilde punten te behalen door handboog te schieten, bij de Scouting een escaperoom te doorlopen, bij de Plus ingrediënten te halen om iets lekkers te bakken, te voetballen bij de Roomley, en een gedeelte van het sprookje van de Wolf en de 7 Geitjes te spelen en te filmen. Thuis zaten kinderen in groepjes bijeen om antwoorden te vinden op de heel verschillende vragen en opdrachten.

Bij team De Smarties, die de titel van de vorige Junior Dorpsquiz moesten verdedigen, werd ik ontvangen met een overheerlijke zelfgebakken koek. Een groepje kinderen was druk op zoek om sporttermen bij de juiste sporten te vinden, uit te zoeken Junior Dorpsquiz, Jong geleerd is Oud gedaan hoeveel een bestelling bij de plaatselijke cafetaria zou gaan kosten, welk ingrediënt niet
mag ontbreken in paella, welke voetballer uit Udenhout in de eredivisie heeft gespeeld en nog talloze andere vragen. Andere kinderen waren een actie- reactie baan aan het bouwen met lege flessen, boeken, wc rolletjes en nog veel meer.

Het was hard werken tot de antwoorden en resultaten van de opdrachten ingeleverd moesten worden in ’t Plein. Toen konden de kinderen even relaxen en moest het organiserend team aan de slag om alle antwoorden na te kijken en punten toe te wijzen aan de diverse teams. Het geduld van de kinderen werd niet lang op de proef gesteld. Al na een uurtje werden alle deelnemers en hun ouders verwelkomt in ’t Plein voor een feestelijk samenzijn en de prijsuitreiking.
Team de Brownies ging er met de prijs van beste geklede team vandoor. Team Kapsones mocht de wisselbeker van de Junior Dorpsquiz 2021 in ontvangst nemen en kaartjes voor Jumpsquare Trampolinepark in Tilburg. En daar waren ze maar wat blij mee!!!!

 

Tekst: Nelleke Sträter, de Wegwijzer
Foto’s: Henny Schilders, de Wegwijzer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *