Weer drie feestelingen bij “Van den Bersselaar Constructie”

Vrijdag 12 november: De feestzaal van “Bosch en Duin” vult zich met vele tientallen mannen, een kleiner aantal vrouwen en zelfs enkele kinderen. Weer zijn er jubilea te vieren bij “Jos van den Bersselaar Constructie B.V.” en neemt er een oud-gediende afscheid. Twee maanden geleden was het ook zover. Toen betrof het maar liefst twaalf mannen; nu staat het bescheidener aantal van drie in het zonnetje. Het betreft Wim van Erp, die maar liefst 50 jaar verbonden is aan Van den Bersselaar; Jan Rombouts, die zijn zilveren dienstverband (25 jaar) vol maakt en Frans van der Bruggen, die  afscheid neemt van het bedrijf na er maar liefst 46 jaar te hebben gewerkt. Directeur Hans van den Bersselaar staat met wel gekozen woorden stil bij het positieve dat deze mannen hebben betekend voor het bedrijf en bedankt hen hartelijk. Maar het blijft niet bij woorden alleen. De heer van Erp wordt onderscheiden met het insigne van de Koninklijke Metaalunie in massief 14 karaats goud, dat alleen na een zeer bijzonder dienstverband wordt uitgereikt. De heer van der Bruggen ontvangt de gouden Bersselaar-speld die hoort bij een jubileum van 25 jaar of meer.

Directeur Hans, die als kleuter in een kinderwagen zat, die indertijd nog geduwd werd door de huidige, oudgediende jubilarissen (je moet er niet aan denken dat dat nu nog zou moeten gebeuren) komt ook in deze bijeenkomst terug op zijn zorgen die hij twee maanden geleden al uitsprak. Er vertrekt (nu en in de nabije toekomst) heel veel kennis, kunde, vakmanschap en toewijding.
Het is een hele klus om dat alles te compenseren met nieuwe, jonge mensen. Maar het bedrijf vraagt steeds meer geavanceerde kennis, vernuft en een hoog technisch inzicht. Een mooie toekomst met veel carrièrekansen ligt dan ook in het verschiet voor mensen die er een kick van krijgen dat ze een prachtig object van staal of aluminium kunnen produceren.

Zoals gebruikelijk gaan de “Van den Bersselaar mannen en vrouwen” na het officiële gedeelte over op gezelligheid met lekker eten en een glaasje erbij.. Wat mij daarbij opvalt, is de hoge mate van betrokkenheid. Het bedrijf vergeet zijn gepensioneerden niet en zowel de huidige als de voormalige medewerkers stralen uit dat het “Van den Bersselaar-virus” in hun DNA terecht is gekomen.

Jan de Kort, De Wegwijzer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *