Intocht Sinterklaas op 21 november in Udenhout

De intocht van Sinterklaas is in Udenhout en Biezenmortel gepland op zondag 21 november. Maar door de maatregelen rondom Corona begin ik me toch af te vragen of dit wel door zal gaan en daarom heb ik zaterdag 20 november Sinterklaas opgebeld. Sinterklaas snapte helemaal waarom ik hem belde. Hij vertelde ook dat niet alles door kon gaan. Hij is zelf natuurlijk al heel oud en moet daarom extra goed oppassen dat hij geen Corona krijgt. Ook wil hij voorkomen dat zijn Pieten Corona krijgen want als die allemaal in quarantaine moeten en niet de straat en de daken op kunnen, dan krijgen de kinderen geen pakjes. Daarom heeft Sinterklaas het programma aangepast. De bijeenkomst in Biezenmortel gaat niet door omdat dat binnen zou zijn. In Udenhout houdt Sint wel zijn intocht op het paard, maar de bijeenkomst bij de Kiosk gaat niet door omdat er dan te veel mensen bij elkaar gaan staan. Sinterklaas kan ook geen kinderen op schoot nemen en met kinderen op de foto. Sinterklaas komt op het paard Ozosnel naar Udenhout. Ozosnel is afgelopen vrijdag jarig geweest. Sint vertelt dat Intocht Sinterklaas op 21 november in Udenhout veel kinderen voor de verjaardag van Ozosnel extra wortels en hooi hadden klaargelegd waar hij ook heerlijk van heeft gesmuld. Hij heeft ook dankjewel gehinnikt. Omdat Sint nu bij de kiosk geen tekeningen krijgt van de kinderen hoopt hij dat veel kinderen een extra tekening in hun schoen klaar zullen leggen. Hij is altijd erg blij met tekeningen en plakt die ook op de muur.

En dan is het zondag. Sinterklaas en alle kinderen hebben veel geluk met het weer, het zonnetje schijnt. Sinterklaas zit fi er op zijn paard Ozosnel. Een auto met muziek, Sinterklaasliedjes, rijdt voorop en enkele tientallen Pieten lopen met Sinterklaas mee en geven alle kinderen snoepgoed. Er staan veel kinderen in de straat, veel met een Pietenpak aan of een Pieten muts op. Die Pieten muts is niet alleen mooi, maar ook heel geschikt om voor je uit te steken en strooigoed in te laten doen door de Pieten.

Fijn dat Sinterklaas weer in Udenhout is waardoor we er toch op kunnen rekenen dat er ook dit jaar weer cadeautjes in onze schoen komt.

 

 

 

 

 

 

Tekst: Wilma de Jong, de Wegwijzer
Foto: Henny Schilders, de Wegwijzer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *