Letter-Rijm-Festijn in Bibliotheek Udenhout

Sinterklaas is bijna jarig en dat vierde de bibliotheek afgelopen week met een Letter-Rijm-Festijn.

“Wat rijmt er op stoep?“ vraagt lees en media consulent(*) Michelle, die voorleest uit een rijmboek. Voor haar zitten kinderen van groep 1 tot en met groep 6 vol verwachting naar wat komen gaat. Een kindje durft schoorvoetend poep te zeggen. In het boek staat snoep. “En wat rijmt er dan op mond?” vraagt Michelle met een ondeugende blik. Iets minder schoorvoetend komt het rijmwoord kont. “In het boek staat grond” vertelt Michelle lachend. De kinderen krijgen er plezier in. In een mum van tijd buitelen de rijmwoorden over elkaar heen.

Wanneer het boek uit is gaan de kinderen enthousiast op speurtocht naar letters, die in de bibliotheek verborgen zijn. Met de gevonden letters worden leuke woorden gemaakt.

Op een grote knutseltafel liggen allerlei soorten materialen klaar, waarmee de kinderen de eerste letter van hun voornaam kunnen versieren. Propjes, veertjes, lijm, glinsterstickers, kleurstiften, alles wordt gebruikt om mooie kunstwerkjes te maken. Sinterklaasmuziek en een rijmpje van Michelle tussendoor zorgt voor een extra feestelijke sinterklaasstemming.

Tot slot mogen de kinderen ook nog hun schoen zetten bij de open haard in de bibliotheek. Voldaan en blij gaan de kinderen naar huis na een leerzaam en heel gezellig uurtje Letter-Rijm-Festijn.

 

* Wat is een Lees/Media consulent?
Een lees/mediaconsulent is in dienst van de Bibliotheek en bezoekt Bibliotheken, Consultatiebureau’s, Basisscholen, en Kinderdagverblijven om kinderen, ouders, leerkrachten te stimuleren tot (voor)lezen (boeken en sociale media). “Lezen is Plezier!!!”

Tekst: Nelleke Sträter, de Wegwijzer.
Foto’s: Henny Schilders, de Wegwijzer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *