Platina bruiloft Jan en Sjaan van Nunen

Wanneer ik door Jan (97 jaar) en Sjaan (92 jaar) van Nunen in hun huiskamer welkom geheten wordt, valt meteen de grote hoeveelheid bloemen en kaarten op. Er is zelfs een bloemstuk met felicitaties van koning Willem-Alexander en koningin Maxima, en een gelukwens van de commissaris van de Koning in Brabant. En dat is niet voor niets.
Op maandag 29 november was het 70 jaar geleden dat Jan en Sjaan trouwden. Dat hebben  ze met kinderen en kleinkinderen gezelliggevierd in Café het Centrum. Een delegatie van Gilde Sint Joris bracht een Gildegroet en Burgemeester Janssen van Oisterwijk dronk gezellig een pilsje met de feestelingen. 

Jan en Sjaan wonen sinds afgelopen winter in een mooi appartement in Haarensteyn. Maar ze zijn echte Udenhouters. Als jonge mensen dansten ze samen op de muziek van een accordionist bij houtzagerij Appels in de Kreitenmolenstraat. Vijftien jaar lang werkten ze in Café de Kreitenmolen, maar bekender werden zij in dorp en regio vanwege hun Taxibedrijf van Nunen. In 1935 was de vader van Jan een van de drie eerste autobezitters in Udenhout en vervoerde hij zieken en kerkgangers, die slecht ter been waren. Ook de pastoor en kapelaan lieten zich graag voor 1 gulden vervoeren. Jan en Sjaan hebben het bedrijf uitgebouwd, ook met groepsvervoer o.a. van schoolkinderen. Daarnaast repareerde Jan tweedehands auto’s. Het was hard werken tot op hoge leeftijd. Gelukkig was er daarna tijd om voor langere tijd op bezoek te gaan bij de familie van Sjaan in Australië. Sjaan trouwde in 1951 met Jan en emigreerde destijds als enige van het gezin niet mee naar Australië. Vooral bij geboortes en andere feesten werd de familie node gemist. Maar de liefde overwon alles.

Sjaan en Jan zijn goed gewend in Haarensteyn. Gelukkig wonen er meerdere bekenden uit Udenhout. Sjaan geeft aan het niet moeilijk te vinden om ook nieuwe bekenden te maken. 
“Taxi van Nunen kennen ze hier allemaal” zegt ze. Voor Jan, die slecht hoort en ziet is dat wat lastiger. “Oud worden is niet zo erg, doof worden is erger” volgens Jan, “maar zolang ik mijn vrouw heb is het goed”. Als dat geen liefde is!

De Wegwijzer feliciteert Jan en Sjaan van harte met hun Platina huwelijksfeest en wenst hen samen nog vele gelukkige jaren in goede gezondheid toe.

Tekst: Nelleke Strater
Foto’s: Henny Schilders

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *