Aanleg natuur en geboortebomen Houtsestraat-Moleneind

Ontwerp gereed
De gemeente Tilburg realiseert in het landschapspark Pauwels nieuwe natuur. Eén van de plaatsen waar nieuwe natuur komt zijn enkele percelen rond de Pauwelshoeve aan de Moleneind – Houtsestraat. Op deze percelen worden poelen aangelegd, komen bomenlanen en struiken en worden de komende 10 jaar geboortebomen geplant. Als aangrenzend bewoner en/of grondeigenaar sturen we u deze brief.

Werkzaamheden
De aanleg van de poelen in dit gebied is onderdeel van een nieuwe ecologische verbindingszone tussen De Brand en Huis ter Heide. Met de aanleg van beplanting rond deze poelen en op de overige percelen wil de gemeente de oude vorm het landschap verder terugbrengen. Binnen deze  structuren ontstaat ruimte voor de aanplant van geboortebomen. Deze bomen worden verspreid over een periode van 10 jaar aangeplant.

Het ontwerp voor het gebied is gereed. Voor het ontwerp klik hier. Indien u hier nog vragen of opmerkingen op heeft, horen wij dat graag. U kunt contact opnemen via de gegevens onderaan deze brief.

Planning
De aanleg van de poelen is reeds uitgevoerd. In het voorjaar van 2022 worden weer 70 geboortebomen aangeplant. De aanleg van het overige groen vindt plaats in het najaar van 2022. 

Meer informatie
Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Marc Houter van de gemeente. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 065 337 06 57 en per e-mail marc.houter@tilburg.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *