Carnaval…?

Al enkele weken gaat het er in de  media over; gaat er dit jaar carnaval gevierd worden en zo ja, in welke vorm. Aan de ene kant is er een duidelijke behoefte van veel carnavalsvierders om, na een polonaise-loos carnaval in 2021, het er dit jaar wel weer even vier dagen van te nemen. Aan de andere kant is het voor vele ook nog een polonaise (i.p.v. de spreekwoordelijke brug) te ver.

Nu zijn de ‘officiële activiteiten’ in Udenhout uit het carnavalsprogramma geschrapt. Mijn rol als prins carnaval zal dan ook niet heel marginaal zijn dit jaar. We zullen het dus alleen moeten doen met het carnavalsfeest rondom én in de lokale horecagelegenheden (op het moment van dit schrijven is nog niet bekend of en waar dit in Udenhout allemaal zal gaan plaatsvinden).

Prijs beschikbaar
Desondanks hoop ik dat er in Udenhout, of liever gezegd D’n Haozenpot, dit jaar nog meer groen/wit terug te vinden zal zijn dan vorige jaren. Dit om te laten weten dat carnaval, ondanks dat het voor het tweede jaar op een laag pitje gevierd kan worden, nog steeds in ons dorp aanwezig is. Ik roep daarom iedereen op om je huis aan de buitenkant zo groen/wit mogelijk te versieren en daar een mooie foto van op te sturen naar prins@skudenhout.nl. Het mooist versierde huis krijgt daarvoor een hele mooie prijs! 

Benieuwd naar jouw mening
Om dan gelijk ook even door te pakken, wil ik ook een oproep doen aan al die Haozen en Haozinnen die er ieder jaar weer voor zorgen dat carnaval d’n Haozenpot zo veelzijdig en vooral gezellig is.
Zit jij in een carnavalsvereniging/vriendengroep, die al sinds jaar en dag ieder jaar veel aandacht besteden aan het deelnemen aan de optocht (met een (praal-)wagen, als loop groep of als  individu), ben jij die vaste bezoeker van de Boerenbruiloft , een horecaondernemer, de persoon die een tonpraotavond organiseert of bezoekt, naar de ouderenmiddag gaat, verschillende  kindermiddagen bezoekt, naar MOCP gaat, met een paar mensen een hui􀅅 ar of bus regelt om langs de verschillende cafés te gaan of gewoon iemand die iedere avond even het dorp intrekt om carnaval te gaan vieren… dan zouden wij graag een keer met jullie van gedachte wisselen over hoe leuk dat is en wat nog leuker kan! Dit is dus niet alleen om ervoor te zorgen dat ons “carnavalshart” blijft kloppen, maar ook om te kijken hoe we het de komende jaren nog mooier kunnen maken met én voor elkaar. Stichting D’n Haozenpot, waarin al vele carnavalsverenigingen/ vriendengroepen vertegenwoordigd zijn, bied ons een mooie mogelijkheid om er samen de schouders onder te zetten. In het kader van; “vele handen maken licht werk” moet dat hier in D’n  Haozenpot toch mogelijk zijn!

Heb jij tijd en zin om een keer een avondje vrij te maken en met ons van gedachte te wisselen (zonder dat daar een verwachtingspatroon  aanhangt), dan nodig ik je bij deze graag uit. Stuur  daarvoor even een mailtje met je naam, telefoonnummer en mailadres naar: prins@ skudenhout.nl. Voor nu wens ik iedereen een fijne carnaval, in welke mate en op welke manier dat dit jaar ook mogelijk is!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *