U-tje komt in Udenhout wonen!

Wij ontvingen het volgende bericht van een wezentje (zie foto), genaamd U-tje:

“Hallo; ik ben U-tje! En ik kom in Udenhout wonen. Om Udenhoutse ondernemers te steunen. Ik mag bij verschillende ondernemers in Udenhout en Biezenmortel komen logeren. Gezellig hè?!
De Ondernemers Vereniging Udenhout (O.V.U.) maakt zelfs een logeerschema voor mij. Waar ik ben en wanneer zal op Facebook en Instagram van de OVU komen en natuurlijk ook op Facebook en Instagram van mijn logeeradres. Kom jij ook een keertje bij mij langs als je in de buurt bent?
Tot snel. Lieve groetjes van U-tje”

‘De Wegwijzer’ vond dit een merkwaardig bericht en vroeg mij een onderzoek in te stellen. Ik ben gaan praten met Christel Olislagers, voorzitter van OVU en kwam het volgende te weten: De 80 ondernemers, die bij OVU zijn aangesloten, hebben onlangs U-tje aangeschaft. Het wezentje is een zogenaamde “Kiddyride”; een toestel dat heel erg leuk is voor kinderen van ongeveer 2 tot 6 jaar. In het toestel worden de kinderen gewiegeld en geschommeld. Een ritje in het apparaat duurt ruim een minuut en kost € 0,50.
De opbrengst gaat volledig naar de ondernemer die U-tje voor een paar weken onderdak biedt.
Daarmee raken we meteen de essentie van deze actie van onze ondernemersvereniging….
Veel bedrijven hebben het buitengewoon moeilijk. Een aantal van hen heeft zwaar te lijden van de gevolgen van de Corona-maatregelen. Vooral voor beginnende ondernemers zijn de overheidsmaatregelen in de praktijk absoluut ontoereikend. Dat is onlangs ook overduidelijk geworden tijdens een bezoek van B. en W. van de gemeente Tilburg aan ons dorp.
Als er in Nederland een ramp is, komen er acties om de getroffenen te helpen. OVU helpt nu via deze actie met U-tje. Sommigen zeggen nu wellicht dat U-tje een druppel op een gloeiende plaat is. Maar… misschien komen er hierna wel meer acties om onze ondernemers een hart onder de riem te steken. Ik heb al horen fluisteren dat er misschien wel vriendjes / vriendinnetjes van U-tje ook in Udenhout komen wonen.
Overigens is het zeker niet zo, dat U-tje alleen maar ingezet kan worden door bedrijven die last hebben van de gevolgen van de Corona-maatregelen. Iedereen die lid is van de OVU kan U-tje een paar weken onderdak bieden. Dat kost niets en alle opbrengsten zijn voor de ondernemer.
Resteert nog een oproep aan alle mensen in Udenhout en Biezenmortel: U doet uw kind of kleinkind een geweldig plezier om hem of haar regelmatig te laten “kiddyriden” op U-tje. En… U helpt onze ondernemers in deze voor hen zo moeilijke tijd.
U-tje is overigens gestart bij “Mark van Dort; Speelgoed en Meer” (voor de ouderen onder ons: hier was vroeger de winkel van Lammie van Balkom gevestigd). U-tje staat hier vóór de winkel, maar ‘s nachts slaapt hij binnen.

Tekst: Jan de Kort, De Wegwijzer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *