Guus voor Kika

Woensdagmiddag, een schrale, winterse westenwind en 7 graden. Het is echt fris buiten. Toch spelen 12 kinderen in korte broek in de tuin van de familie Vromans. De 6 jarige zoon Guus heeft het initiatief genomen om 1 week lang in korte broek te lopen voor Kika, de Stichting Kinderen Kankervrij. Zijn klasgenootjes van Groep 4b van Basisschool de Wichelroede doen enthousiast mee. 

Guus is een wereldverbeteraar. Hij wil naar eigen zeggen “de wereld redden”. Hij wil later in de politiek en Minister President worden. Eten wat dagelijks over is na de maaltijd wil hij opsturen naar Afrika. Zijn moeder heeft hem verteld dat dat niet gaat, maar zij steunt hem volop in zijn actie voor Kika. Guus vindt dat Leukemie “stommemie” is en dat alle zieke kinderen beter moeten worden.

Guus heeft in het tijdschrift Junior gelezen over een jongetje dat 4 dagen een korte broek droeg om geld in te zamelen voor Kika. Dat wilde Guus ook, maar niet 4 dagen, maar een hele week en midden in de winter. Hij heeft, samen met zijn moeder, contact gezocht met Kika. Op maandag 8 februari heeft hij een presentatie op school gegeven over Kika, en zijn klasgenootjes gevraagd om mee te doen met zijn actie, om zo heel veel zieke kindjes te kunnen helpen. Met hun “korte broeken actie” willen zij geld vragen voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker bij kinderen, om de genezingskans te vergroten en behandelingen te verbeteren..
Op het moment dat ik Guus spreek loopt hij al 3 dagen in korte broek en is er al €402,35 gedoneerd!!

Wilt u Guus en de andere stoere “korte broeken kinderen” helpen om zo veel mogelijk geld voor kinderen met kanker op te halen, scan dan deze QR-code en doneer voor Kika (doe dit aub uiterlijk 29 februari).

Samen (met Guus) helpen we kinderkanker de wereld uit!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *