Hoppenbrouwers Techniek blijft Pijnenburg trouw

Vrijdagavond 11 maart: In de grote hal van Hoppenbrouwers Techniek verzamelen zich enkele honderden mensen. Veel jeugd loopt rond in wielerkleding. De TWC Pijnenburg presenteert haar ploegen voor het nieuwe wielerseizoen 2022. Dat gebeurt in de thuishaven van hoofdsponsor Hoppenbrouwers in Udenhout. Presentator / cabaretier Leo Alkemade, o.a. bekend van T.V., roept al snel de algemeen directeur
van Hoppenbrouwers, Hennie de Haas, op het podium. Deze heeft meteen een nieuwtje: Hoppenbrouwers zal het hoofdsponsorschap
van de wielervereniging met 3 jaar verlengen. Instemmend applaus klinkt alom!
Later vertelt Hennie mij dat Hoppenbrouwers in de afgelopen 12 jaar jaar ook al een zeer belangrijke ondersteuner was van de Tilburgse  wielerclub. Hennie fietst zelf ook; vooral op de mountainbike. Volgens de presentator is hij het type “stoemper”. Steeds maar dóórgaan dus en degelijk werk leveren. En dat is precies wat Hoppenbrouwers ook doet met haar hoofdsponsoring.

Ik praat ook met de voorzitter van TWC Pijnenburg: Mark Olieslagers. Hij vertelt dat de club ongeveer 140 actieve renners en rennertjes heeft; vooral jongens en meisjes, maar ook iets oudere dames en heren. Daar zitten ook elite-renners bij en dat zijn niet de minsten.
De huidige kampioen van Nederland bij de beroepsrenners, Timo Roosen, is nog steeds lid van de vereniging. Dat geldt ook voor mannen als Sam Oomen en Bram Welten. Maar primair is Pijnenburg toch een opleidingsclub voor de jeugd van 8 tot 18 jaar. Daarvoor heeft men in  de Tilburgse wijk “Reeshof” een trainingsparcours met een heuse klimheuvel gerealiseerd. Op dit parcours is het veilig; er kan geen ander verkeer komen. De jongelui trainen er in leeftijdsklassen en worden daarbij begeleid door ruim 20 jeugdtrainers en -begeleiders. Voorts zijn er nog tientallen anderen, die onmisbaar zijn voor de club, bijvoorbeeld als bestuurslid, in een van de commissies of in het onderhouden van de trainingsfaciliteiten.
Ik vraag of er ook veel Udenhoutse en Biezenmortelsejeugdleden zijn. Helaas kan de voorzitter daar geen concreet antwoord op geven. Men heeft de ledenadministratie niet paraat bij deze ploegenpresentatie. Wèl benadrukt voorzitter Olieslagers dat jongens en meisjes, die  wielrennen of mountainbiken als wedstrijdsport eens uit willen proberen, van harte welkom zijn. Aanmelden kan heel eenvoudig via:  info@twcpijnenburg.nl En hoe mooi kan het dan worden? Na een tijdje trainen onder goede begeleiding, je eerste wedstrijd rijden. Soms een goed resultaat behalen en vaker een minder goed. Daar sterker van worden en leren om tegenslagen te overwinnen. En dan op een dag is het misschien wel realistisch om te dromen van ……. ???
Mooi dat Hoppenbrouwers Techniek uit Udenhout in dat proces zo’n belangrijke rol speelt.

Tekst: Jan de Kort; de Wegwijzer
Foto: Hennie Schilders, de Wegwijzer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *