Koningsdag 2022

Als ik in de buurt kom van ‘t Plein zie ik veel kinderen lopen met een stok waar bovenop een knuffel zit en die helemaal versierd is. Ook lopen er mensen met een houten giraf. Als ik op het Tongerloplein kom zie ik dat dit alles met Koningsdag te maken heeft . Udenhouts Belang en ASVZ hebben dit jaar hun activiteiten beiden in en rond het Plein georganiseerd. Voor ‘t Plein staan de kraampjes van ASVZ en daar kan iedereen wat kopen van de verschillende producten die door cliënten van ASVZ zijn gemaakt, zoals de eerdergenoemde houten giraffen, vogelnestjes, mooie  fruitschalen, kaarsen en zomerplanten. Recht voor de ingang van ‘t Plein speelt de band “United by Music”. Met veel enthousiasme worden nummers van allerlei muziekgenres gespeeld en gezongen. Het weer is fantastisch en het terras is dan ook goed gevuld, waarbij de cliënten van ASVZ zich mengen met alle andere bezoekers. Kortom alle inwoners van Udenhout en Biezenmortel bij elkaar.

Het Theaterplein voor de kiosk heeft Udenhouts Belang ingevuld. Voor € 1,50 kan ieder kind een kaart kopen, goed voor 16 activiteiten variërend van survival, springkussen, bon voor een ijsje en ranja, sjoelen, boogschieten en nog meer. De versierde stokken met knuffels mag ieder kind maken en alle versierselen zijn van afvalmateriaal.
Aan de rand van het terrein staat de rijdende concertzaal. Daar worden telkens voor dertig personen klassieke concerten van ongeveer een half uur gegeven. Een heel bijzondere belevenis: intiem, mooie beelden erbij. Vooral kinderen werden uitgenodigd om te reageren op de muzikanten.

Ter hoogte van het podium van United By Music was ook voor een hapje en een drankje gezorgd; voor ‘t Plein stonden de foodtrailers van ‘t Kreitenhuys en PLUS Ammerlaan | Udenhout. Koen, Marja en Marcel van ’t Plein hadden het terras geopend. Samen met ASVZ en Udenhouts Belang hebben zij Koningsdag 2022 vormgegeven. 

Een prachtige koningsdag.

Tekst: Wilma de Jong, de Wegwijzer
Foto’s: Henny Schilders, de Wegwijzer

1 antwoord
  1. Stefan zegt:

    Voor ‘t Plein stonden ook de foodtrailers van ‘t Kreitenhuys en PLUS Ammerlaan | Udenhout. Koen, Marja en Marcel hadden het terras geopend. Er was dus ook voor een hapje en een drankje gezorgd, ter hoogte van het podium van United By Music. Samen met ASVZ en Udenhouts Belang hebben zij Koningsdag 2022 vormgegeven. Volgend jaar slaan wij alle vijf weer de handen ineen om er een vervolg aan te geven.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *