“Veertien jonge mannen die streden voor de vrijheid van ons land!”

En dat die vrijheid niet vanzelfsprekend is, beseffen we maar al te goed. Dat willen we dan ook zo doorgeven aan de kinderen van de Wichelroede, een basisschool in Udenhout. Dat is waarom we al jaren de herdenking organiseren bij het monument bij Bosch en Duin. De plek waar vrijdag 26 mei 1944 14 verzetshelden hun leven gaven voor ons land. Op school wordt ook lesgegeven over de verzetsdaden van de 14 gefusilleerden, wat er die bewuste vrijdag gebeurde bij Bosch en Duin, over de vergeefse zoekpogingen naar de verdwenen lichamen en ook wordt de symboliek van het prachtige gedenkteken uitgelegd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *