100 jarig lustrum gevierd in Biezenmortel

Basisschool Franciscus bestaat 100 jaar. Woensdagochtend werd dit lustrum officieel geopend door burgemeester Van de Wetering, bestuurder Marianne van Wegberg en vervangend directeur Maikel de la Cousine.  

Met een teletijdmachine gingen de leerlingen fictief terug in de tijd, terug naar de tijd van honderd jaar geleden. Leerlingen Liz en Femme draaiden de wijzers van de klok terug. Vijf leerlingen, in een andere personage sprongen uit de tijdmachine. Burgemeester Verbunt, schoolopzienster Mej Jansen, Pater Vicaris,  hoofdonderwijzer Van Iersel en een van de eerste leerlingen Pietje van Geel. Nadat ze zich voorgesteld hadden, kwamen alle leerlingen naar voren om het schoollied samen te zingen.  

Voor het 100 jarig bestaan is er een uitgebreide tentoonstelling ingericht. Niet alleen voor inwoners van Biezenmortel, oud-leerlingen of betrokkenen, maar ook voor iedereen die interesse heeft in het basisonderwijs. De tentoonstelling is op zaterdagen en zondagen 28 en 29 mei, 18 en 19 juni en 2 en 3 juli geopend van 10.00 uur tot 13.00 uur. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *