Talent Takeover in basischool De Mortel

Basisschool De Mortel heeft jaarlijks een bijzondere feestdag voor de hele school gepland, het Mortelfeest. Door Corona was het nu pas de eerste keer dat de dag door kon gaan. Het zou een hele bijzondere dag worden, waarin talent centraal stond. Een ontwikkel- en ontmoetingsdag voor leerlingen én leraren. Vakdocenten van andere opleidingen en organisaties namen de Mortel voor deze dag helemaal over: de takeover. Iedere leerling mocht drie workshops kiezen uit een gevarieerd aanbod, dat toegesneden was op de verschillende leeftijden.
Om een indruk te krijgen: architectuur, dans, nieuwe media, rap en video, drama, beeldend, urban en theater. De dag werd geopend door Marcelle Hendrickx, wethouder van jeugd en cultuur. Zij vertelde dat basisschool de Mortel de eerste school in Tilburg is die dit prachtige programma in de praktijk zou gaan brengen. Het is leuk om te zien hoe enthousiast de leerlingen mee gaan met hun nieuwe workshopleiders om hele andere activiteiten te gaan doen dan zij gewend zijn. Kennis maken met nieuwe dingen en ontdekken als kind of je dat leuk vindt, of je daar talent voor hebt. Tegelijk werden de leraren uitgenodigd om met elkaar te bespreken wat hún specifieke talent is en of ze dat bij elkaar herkennen.
De leraren kregen vervolgens de opdracht om met een andere bril op naar hun leerlingen te gaan kijken en bij hen nieuwe talenten te ontdekken. Wat erg leuk was dat 10 kinderen de rol van reporter kregen en de hele dag gefilmd hebben. Vanaf 17.30 konden ouders  met hun kinderen komen kijken wat deze dag gebracht had. De film van de jeugdige  reporters plus alles wat te zien was in de lokalen, gaf hen een hele mooie indruk van een fantastische dag met heel veel creativiteit. Voor de Mortel vast een stimulans om volgend jaar weer een mooi Mortelfeest te organiseren.

Tekst: Wilma de Jong, de Wegwijzer
Foto’s: Marian Brand

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *