TPVU begroet bekende namen uit Nederlandse sportwereld

De Tennis- en Padelvereniging Udenhout viert in de week van 10 t/m 19 juni haar 50-jarig jubileum. Het mag worden gezegd: het programma ziet er indrukwekkend en aantrekkelijk uit. Vrijwel elke dag is er wat te doen op de banen en in het paviljoen van de vereniging. Bovendien verrijst er een grote tent tussen de padelbanen.
Alle activiteiten worden gecoördineerd door een jubileumcommissie, bestaande uit Joost van Roessel, Sjef Leijs en Maurice Ammerwaal. Dan hebben we het o.a. over tafelvoetbal; bierproeverij; beach-volley; jeugd clinic; tafeltennis; wijn- en kaasproeverij; sjoelen; padel- en tennisclinic; een pubquiz; een feestavond; barbecue; spelletjes voor de jeugd en een luchtkussen.
Tenslotte… last but not least: een ondernemersavond. Deze gaat plaatsvinden op donderdag 16 juni !! En daar zal het in dit artikeltje vooral over gaan. De avond is voorbereid door Dion de Bakker, Willem-Jan v.d. Broek en Henk Welte. Onder andere zijn alle sponsoren van TPVU uitgenodigd, alsmede de leden van BUBE (Businessclub voor  Biezenmortel; Udenhout; Berkel-Enschot). Tevens hoopt men dat OVU (Ondernemers Vereniging Udenhout) èn de ondernemers van Kreitenmolen Vitaal, acte de présence  zullen geven. Er kan dus volop “genetwerkt” worden, maar gezelligheid is met deze club mensen ook gegarandeerd. De genodigden zijn er al om 18.00 uur, maar om 20.30 uur is iedereen die dat wil (lid of geen lid van TPVU) óók welkom in de grote feesttent. Op dat tijdstip begint het hoogtepunt van de avond. Daarvoor hebben Dion, Willem en Henk een paar bekende namen uit de Nederlandse sport gestrikt.
In een soort “herendubbel” presenteren Tjerk Bogtstra en Jan Roelfs dan een soort conference / causerie over hun ervaringen in de sportwereld. Tjerk Bogtstra was tennisprof met 2 Nederlandse dubbeltitels (met Paul Haarhuis). Hij is jarenlang privé-coach geweest van coryfeeën als Jan Siemerink, Raemon Sluiter en Martin Verkerk. Ook was hij captain van het Nederlands Daviscup- en van het Fedcup-team. Hij heeft een eigen tennis-academie waar hij vele kampioenen heeft opgeleid. In de omroepwereld is hij een veelgevraagd analist. 
Jan Roelfs is bij Studio Sport commentator bij voetbal, tennis en paardrijden. Hij is actief op Olympische winter- en zomerspelen; op EK’s en WK’s voetbal en op Grand Slam tennistoernooien. Hij was team-manager van Zuid- Korea, dat in 2002 onder leiding van Guus Hiddink halve finalist was op het WK. Ook is hij  zeer ervaren in het geven van lezingen.
Na afloop zijn er volop mogelijkheden voor een hapje en een drankje, voor gezelligheid en netwerken. En… op de banen van TPVU kun je die avond ook nog wedstrijden volgen om de clubkampioenschappen tennis. Van die zinderende strijd kun je overigens op elke avond in de jubileumweek getuige zijn. Mijn conclusie: Na 50 jaar heeft TPVU Abraham gezien en weet de vereniging inmiddels echt wel waar deze patriarch de mosterd heeft gehaald.

Tekst: Jan de Kort, De Wegwijzer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *