Twee stoere Udenhoutse vrouwen doen mee aan gekke, avontuurlijke roadtrip

Astrid Vromans (48) en Marie-Charlotte Russ (54) zijn afgelopen zondag welgemoed uit Udenhout vertrokken voor deelname aan de zomer editie van de Carbage Run. Een tocht van 5 dagen van de Harz in Duitsland, via Polen, Tsjechië, Slowakije tot in Hongarije, over 2000 kilometer in een auto, die niet meer dan 500 euro gekost mag hebben. Onderweg moeten gekke, humoristische opdrachten uitgevoerd worden. Geslapen wordt in pop up tentjes op geïmproviseerde campings. De Run is geen wedstrijd, het idee erachter is “samen uit, samen thuis”. Onderweg helpen de deelnemers elkaar zo veel mogelijk, om gezamenlijk de eindstreep te halen. Bij deze Run doen 500 auto’s mee, met in totaal maar liefst 1400 deelnemers uit allerlei landen. Een te gekke happening!

Astrid en Marie-Charlotte zijn goede vriendinnen, die elkaar leerden kennen bij het voetballen van hun zonen. Ze kwamen op het idee om mee te doen aan de Run door de deelname van Ramon, man van Astrid, aan de Winterrun (naar de Poolcirkel) afgelopen februari. Een 24 jaar oude Volkswagen Golf werd aangekocht en prachtig beschilderd tot een “Go Go Girls bolide”, compleet met wimpers boven de koplampen. Bij dit creatieve klusje vulden Astrid en Marie-Charlotte elkaar geweldig aan en werd het enthousiasme tot deelname nog groter.

Dat enthousiasme wordt gedeeld door familie en vrienden. Toen de dochter van Marie-Charlotte aan haar oma vertelde dat mama mee ging doen aan de Carbage Run, reageerde oma: “je moeder heeft wel vaker gekke dingen gedaan”. Op mijn vraag of er ook negatieve reacties geweest zijn op hun deelname aan de tocht (belasting van het milieu) vertellen Marie-Charlotte en Astrid dat een enkeling daar een opmerking over gemaakt heeft . “Maar dan moet er ook niet meer gevlogen worden”. De man van Astrid heeft Astrid voor vertrek nog even snel geleerd hoe je een autoband moet verwisselen, olie moet peilen, ruitenwisservloeistof moet bijvullen etc. Astrid en Marie-Charlotte weten inmiddels ook dat de benzinemeter van de auto het niet meer doet.  Er moet dus op tijd getankt worden. Voor de zekerheid gaat een jerrycan met benzine mee. Ook hebben ze bij een proefritje ontdekt dat ze de autosleutel niet in het contact moeten laten zitten, want dan loopt de accu leeg. Een hele geruststelling is dat alle deelnemers aan de Run een ”bakkie” aan boord hebben waarmee ze in geval van nood contact kunnen onderhouden met andere deelnemers en de
organisatie. Het meest stoere van de Run is volgens Marie-Charlotte dan ook niet de autotocht zelf, maar het kamperen op de primitieve campings. De stijltang kan thuisblijven.

Marie-Charlotte en Astrid zijn in ieder geval van plan om van elke dag van hun tocht een beleving te maken.

Tekst: Nelleke Sträter, de Wegwijzer.
Foto: Karin Kamp

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *