Biezenmortel heeft een nieuwe ontmoetingsruimte

Met hulp van 60 vrijwilligers is de zaal van de Vorselaer in enkele maanden tijd omgetoverd tot een prachtige ontmoetingsplek voor jong en oud. Ronald Maas, de drijvende kracht achter de renovatie, vertelt dat de Gemeente Tilburg 51.000 euro beschikbaar heeft gesteld en dat vaklui uit de eigen gemeenschap op vrije avonden en zaterdagen aan de slag zijn gegaan om de gedateerde zaal volledig op te knappen. Er kwamen nieuwe puien, de elektriciteit werd vernieuwd, het biljart werd verplaatst, de bar kreeg een andere plek in de ruimte en werd fraai vervaardigd uit cederhout (in de bar is een stam van cederhout verwerkt). Van het hout uit het oude plafond werden robuuste barkrukken en tafels vervaardigd. Er kwam mooie nieuwe verlichting. Alles werd mooi geschilderd en verfraaid met groot uitgevoerde prachtige foto’s van de omgeving van Biezenmortel (de duinen met schaapskudde, de Leemputten, een vrolijke koe). De jeugd werd gevraagd naar hun wensen en dit heeft geresulteerd in discolampen en de mogelijkheid tot het draaien van disco muziek.

De ontmoetingsruimte moet een multifunctionele ruimte worden. Het biljart kan uit de ruimte gereden worden op een voor dit doel speciaal gemaakte kar. De hanglampen kunnen op eenvoudige wijze van het plafond gehaald worden. Dit alles om grote feestelijke bijeenkomsten, zoals met carnaval, mogelijk te maken. De aanschaf van een beamer zal inwoners uitnodigen om samen naar voetbalwedstrijden of een race van Max Verstappen te komen kijken. De biljarters  en kaarters kunnen nu al terecht in de nieuwe zaal op dinsdagmiddagen, en op de eerste en derde woensdag van de maand wordt er bingo gespeeld. Vanuit de aanliggende gymzaal kunnen sporters een drankje komen drinken. 

Binnenkort wordt een volledige keuken geplaatst in de ruimte achter de bar. Er is vergunning aangevraagd voor de bouw van een terras (met glazen scherm om geluidsoverlast voor de buren te voorkomen). Het bestuur van de Vorselaer is in gesprek met mogelijke “uitbaters” voor de ontmoetingsruimte, die een “pleisterplaats” voor de inwoners en voorbijgangers moet gaan worden.
Biezenmortel, samen krachtig. De nieuwe ontmoetingsruimte bewijst dit eens te meer!

Tekst: Nelleke Sträter, de Wegwijzer
Foto’s: Joris Sträter

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *