KWF Udenhout en Biezenmortel

Bijzonder nieuws van KWF Nederland.

KWF heeft besloten te stoppen met de huis- aan huis collecte met collectebus. In Nederland gaat men over tot een collecte’bord’’ waarop via een scan met de telefoon gedoneerd kan worden. Wij zouden dit als organisatie nog steunen voor de collectanten die dit wilden.

Echter daarnaast heeft KWF TILBURG ( waaronder wij verplicht moesten participeren) besloten aan een PILOT mee te werken waarbij ook het bord niet werd gebruikt. Alleen via een app op de telefoon gaat dit collecteren nu plaatsvinden.
Dat heeft voor Udenhout en Biezenmortel gezorgd voor het stoppen van 40 van de 48 collectanten. We mochten als organisatie geen keuze maken en dat heeft er toe geleid dat Carla, Lieneke en ik ‘’soort van genoodzaakt’’ zijn om na 30 mooie  jaren  te stoppen met het organiseren van de collecte. Uiteraard moeten we met onze tijd mee en zal het ontbreken van ‘’klein-  en cash geld’’ een rol hebben gespeeld bij de keuze van KWF Nederland. We vinden het echter te snel en rigoureus gaan, zeker met deelname aan de pilot.

Carla, Lieneke en ik danken alle collectanten die zich jarenlang vrijwillig hebben ingezet voor de collecte van KWF kankerbestrijding. Sommige collectanten 30 of soms 40 jaar! Hulde aan dit collecteteam.!!! 
Dank ook alle inwoners voor de jarenlange gulle giften , we hadden jaarlijks een topopbrengst. Hulde aan de collectanten die NOOIT in het zonnetje gezet wilden worden middels een bloemetje of iets dergelijks. Nee ALLE inkomsten moesten voor dit team RECHTSTREEKS naar KWF en benut worden voor de bestrijding van de voor velen confronterende ziekte.

 

Namens Carla en Lieneke,
Ruud Oerlemans
Ruud.oerlemans@home.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *