Nieuw “BRUIST” knalt er tegen aan

Raadsel: Het heet “BRUIST” en het knalt in Biezenmortel. Nee; dat is niet “Biezenmortel Bruist”, want die naam bestaat niet meer. De nieuwe naam is “Bruist”. René Broeders, de voorzitter van het evenement, legt het me uit. “We hebben de opzet flink vernieuwd”, zegt hij, “Onder andere willen we in de nieuwe naam tot uitdrukking brengen dat de festiviteiten niet alleen voor de mensen uit Biezenmortel zijn bedoeld, maar voor iedereen die zich ertoe aangetrokken voelt”. Een andere vernieuwing is, dat “Bruist” een nieuw logo heeft.
Meer dan 60 jaar heette het evenement “Biezenmortelse Dag”. Dat wàs ook steeds één dag; een zondag in het begin van september. Vanaf 2012 kwam de zaterdag erbij en werd de naam “Biezenmortel Bruist”. En nu, 10 jaar later, zal er een compleet feestweekend bruisen; vanaf vrijdagavond t/m zondag. Het “Bruist” dus op 2, 3 èn 4 september.
De festiviteiten hebben per dag een sterk verschillend karakter. De nieuwe vrijdag wordt een “uitlopende vrijdagmiddagborrel”. “Uitlopend” wil zeggen dat om 17.00 uur wordt begonnen met de borrel, die vervolgens duurt tot 23.00 uur. De activiteit is op uitnodiging en vooral de vele trouwe sponsors van “Bruist” zullen in de watten worden gelegd. “Want zonder  sponsors is een festiviteit als “Bruist” niet mogelijk”, betoogt voorzitter René. Er zullen op die vrijdag 280 mensen aanwezig zijn. Ze kunnen allemaal aan tafels zitten, waar men o.a.  tegen een gering bedrag een rijk gevulde borrelplank kan nuttigen.
Op zaterdagavond is het, zoals elk jaar, stevig feest in de feesttent. O.a. een DeeJay staat er garant voor dat de ongeveer 800 bezoekers een top-avond zullen hebben. “Ongeveer de helft van die bezoekers is overigens afkomstig uit de plaatsen rond Biezenmortel”, weet René mij te vertellen.
Op zondag (tot 18.00 uur) komen er héél veel mensen naar de tent. Dan vindt de traditionele familiedag plaats. Er zijn dan bijvoorbeeld allerlei spelletjes voor kinderen en… voor de LAATSTE keer in het bestaan van “Bruist” vindt er een koekloterij plaats. Om een peperkoek te winnen zal men in de toekomst dus de kermis in Udenhout moeten bezoeken. Op zondag
lopen nogal wat bezoekers meerdere keren de feesttent binnen; de ene keer komen ze met opa en oma; vervolgens met de kinderen en tot slot pakken ze nog een afzakkertje met de vrienden. 
Er kunnen nòg meer vernieuwingen worden gemeld: Zo zullen in de tent nieuwe “bannerdoeken” hangen met daarop het nieuwe logo. Ook komt er een fraaie “shelter”-tent” op het
midden-terrein. (Dat is in dit geval een luxe overkapping). Er zullen voorts ook actuele foto’s worden tentoongesteld van het huidige “Bruist”. Kortom: volop nieuwe uitstraling en vitaliteit. De organisatoren die de 9 commissies bemensen (elke commissie heeft zijn eigen aandachtsgebied ten faveure van het tot stand brengen van “Bruist”) mogen trots zijn op dit prachtige  evenement.
Tot slot: Waar is het te doen? Zoals steeds staat de tent bij de rotonde ter hoogte van Biezenmortelsestraat 14 (ook bekend als “Hultenhof”). “De Wegwijzer” wenst “Bruist” en allen die dit
spektakel bezoeken veel plezier toe.

Tekst: Jan de Kort; De Wegwijzer
Foto: ‘Bruist’

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *