Dorpsquiz team, een enthousiaste, creatieve groep mensen

Afgelopen vrijdagavond was er weer volop actie in het dorp. De zevende editie van de Dorpsquiz ging van start. Onder het thema Wegwijzer 55 jaar, werd er in huiskamers en klaslokalen bloed fanatiek gezocht naar een antwoord op de 100 vragen, die betrekking hadden op 10 wijken in Udenhout. Er werd gewerkt aan doe opdrachten, zoals koekjes bakken, slapstick film maken, dieren knutselen van ballonnen, een postzegel maken op A3 formaat (de mooisten worden geëxposeerd in de Eikelaar) etc. Mensen met verkeershesjes fietsten door het dorp om de buitenopdrachten op te lossen, daarbij ondersteund door vele vrijwilligers. Er werd vuur gemaakt op gelegenheidsminicamping ‘Accendi un Fuoco’, er werden vogelgeluiden herkend bij het Kapelletje, blik gegooid bij de Blikvanger op het industrieterrein, gekletst bij ‘de kletskassa’ etc. Te veel om op te noemen. Bovendien werd de mascotte van het Winterparadijs op de foto gezet bij FotoGalerie Angelique. En intussen was een uitzending van Radio Holland online. 

“Wie verzint toch zoiets?”
Wel, dat is een team creatievelingen, bestaande uit Conny van Gorp, Pieter Michielsen, Kelly Robben, Thomas Beijens, Ria van der Meijden, Koen  Verbunt, Brigitte van Rossum, Roy van Vugt (niet op de foto). Na Carnaval komen ze voor het eerst samen en wordt een thema bepaald. In groepjes van twee worden vragen uitgewerkt. Met veel plezier worden doe-en buitenopdrachten bedacht, als ook een Meesterproef voor de week na de quiz. Dit jaar is dat een collecte bus maken voor KWF. De twee mooiste bussen komen te staan bij de twee supermarkten. En dan begint de organisatie van het hele evenement. Het bidbook wordt samengesteld. Vrijwilligers worden gerecruteerd en geïnstrueerd. Materiaal voor buitenopdrachten bij elkaar gebracht en opgesteld.
Na afloop van de  quiz moeten alle vragen en doe opdrachten van de diverse teams nagekeken en van punten voorzien worden. En wat te denken van de organisatie van de feestelijke finale avond een week na de quiz? Al met al een hele klus, maar vooral een hele leuke klus, volgens de teamleden. Voor volgend jaar worden nieuwe teamleden gezocht. Een open sollicitatie kan gestuurd worden aan info@dorpsguizudenhout.nl 
Zeker is dat de Dorpsquiz veel dorpsgenoten op een heel plezierige manier samen brengt. Een verrijking voor het dorp!

Tekst: Nelleke Sträter, de Wegwijzer.
Foto: Fotogalerie Angelique.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *