Koninklijke onderscheiding voor Jan van Gorkum

Zaterdag 1 oktober was de dag dat Jan van Gorkum na 42 jaar stopte als bestuurslid bij rugbyclub Oysters in Oisterwijk. Een club waar hij vanaf het moment dat zijn oudste zoon op 7 jarige leeftijd lid werd, actief is geweest als vrijwilliger voor heel veel taken. Een mooi afscheid was dan ook gepland door het bestuur. Omdat al zijn zonen bij de rugbyclub zijn betrokken was het ook vanzelfsprekend dat zijn familie bij dit afscheid aanwezig was. Hij werd opgewacht door twee doedelzakspelers waarmee hij drie keer rond het veld liep en vervolgens ontving de voorzitter van de Oysters hem. Na een welkom gaf die het woord aan burgemeester Hans Janssen. Jan vertelt dat hij zelfs toen nog niets in de gaten had. Hij kent de burgemeester en dacht dat die ook een woordje tot hem zou spreken. Groot was dan ook de verrassing toen de burgemeester hem de koninklijke onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau opspeldde. Jan vertelt dat hij een onvergetelijk afscheid heeft gehad. Het meest bijzondere was natuurlijk de onderscheiding. Hij heeft nu dezelfde onderscheiding als zijn vader Therus van Gorkum destijds heeft gekregen. Zo vader, zo zoon!
De Wegwijzer feliciteert Jan van harte.

Tekst: Wilma de Jong-Verspeek, de Wegwijzer
Foto: Henny Schilders, de Wegwijzer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *