Andantino’s Wereld Draait Door

Eindelijk kon afgelopen weekend de productie van Andantino van start gaan. Na twee jaar met Corona leed, zoom repetities in de Lock Down, zieke koorleden met Long Covid, herstart van de repetities op afstand (met corona vaccinatie of test bewijs), en uitstel van de productie in april van dit jaar, was het een uitdaging om alle koorleden gemotiveerd te houden. Alle andere koren in Udenhout zullen dit herkennen.

Het was “alle hens aan dek” om de productie nu op de planken te krijgen. Gelukkig hebben alle koorleden meegewerkt aan de totstandkoming. Naast het leren van de liederen en toneelteksten, had Ieder lid een taak. Binnen de project commissie, bij de sponsoring, in de kledingcommissie, bij de video ondersteuning etc. De hele productie in eigen beheer. Volgens Elly van Esch van de Projectgroep was het leuke van de samenwerking dat koorleden verrassende talenten lieten zien. Samenwerking zorgde ook voor saamhorigheid, lief en leed samen delen, betrokkenheid en natuurlijk plezier.

Het resultaat van de samenwerking was te zien in 3 voorstellingen: een productie die stond als een huis! Aan de tafel van Andantino’s Wereld Draait Door schoven meerdere gasten aan bij presentator Pieter Michielsen en tafelheer Roland van Strien. Zij brachten heel verschillende onderwerpen ter tafel, zowel lokale als wereld thema’s. Zo werd aandacht geschonken aan de Udenhoutse Kermis traditie van het “koekloteren” en werd ter plekke aan het koeklotenrad gedraaid door Ruud Oerlemans. Verhalenverteller Wim Verbunt vertelde een mooi verhaal uit zijn jeugd. Ondersteund door prachtige achtergrondbeelden van oud Udenhout en oud Biezenmortel, werd door de koorleden op ingetogen wijze “het Dorp” van Wim Sonneveld vertolkt. Er werden zorgen geuit over de klimaatverandering, en de angst voor “Loonse en Unentse Duinen aan zee” werd beeldend en met humor naar voren gebracht. Op serieuze manier werd aandacht geschonken aan de moeilijkheden die jongeren ondervinden binnen de LHBTI gemeenschap. De rivaliteit tussen VCB en SSS werd op humoristische wijze aan de kaak gesteld. Al deze onderwerpen (teveel om allemaal op te noemen), aangedragen door de koorleden zelf, werden aan elkaar geregen door prachtige bijpassende liederen van de koorleden, onder de bezielende leiding van Ralf van Dorst-van de Sanden en begeleid door een professionele liveband. Swingend en soms ingetogen brachten zij het publiek in vervoering met plezier en soms kippenvel momentjes. Bij de slotakkoorden spatte het plezier in zingen van de koorleden af en dat werkte aanstekelijk op de mensen in de zaal. Wie in de zaal zat heeft genoten, wie er niet was heeft wat gemist!

Tekst: Nelleke Sträter, de Wegwijzer
Foto’s: Henny Schilders, de Wegwijzer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *