Bewoners ASVZ Vincentius behoren tot TEAM NL van de Special Olympics

Anderhalf jaar geleden zijn 6 bewoners van ASVZ Vincentius begonnen met zeilen. Onder leiding van zeilinstructeurs oefenen ze iedere week in het varen met een zeilboot.

Dit ging zo goed dat ze in 2021 hebben deelgenomen aan de zeilwedstrijden tijdens de Sneek week. Dit smaakte naar meer en besloten werd om in 2022 deel te gaan nemen aan de zeilwedstrijden tijdens de Nederlandse Special Olympics die gehouden werden in Enschede. Na deze zeilwedstrijden zou Special Olympics Nederland bekend maken welke 2 teams afgevaardigd zouden worden naar de Special Olympics Wereldspelen 2023 in Berlijn.

Op vrijdag 10 juni 2022 werd afgereisd naar Enschede waar later op die dag de opening werd gehouden van de Nederlandse Special Olympics spelen in het Fanny Blankers-Koen stadion. Meer dan 3000 atleten van de diverse sporten liepen het stadion binnen voor een grootse opening van de spelen.

Op zaterdag 11 en zondag 12 juni 2022 werden de zeilwedstrijden gehouden. Het werden spannende wedstrijden. Het resultaat was dan Sven en Daan (met Unified Partner Jos) 2e zijn geworden, Bradley en Quirine (met Unified Partner Annemieke) 3e zijn geworden en Jeffrey en Wesley (met Unified Partner Gerben) 6e zijn geworden in de klasse Level 3. Een uitstekende prestatie.

Door dit resultaat werden Sven en Daan alsmede Bradley en Quirine afgevaardigd om samen met hun Unified Partner in 2023 deel te gaan nemen aan de Special Olympics Wereldspelen. voorts kwam er als verassing een uitnodiging om op zaterdag 3 en zondag 4 september 2022 deel te gaan nemen aan de Pré Special Olympics Duitsland. Echter er werd alleen in de levels 1 en 2 gevaren, wat betekend dat Daan (met Unified Partner Jos) in level 1 zeilden en dat Sven (met Unified Partner Annemieke) in level 2 zeilden. De zeilwedstrijden werden gehouden op de Wannsee bij Berlijn. Tijdens deze zeilwedstrijden deden er teams uit Duitsland en Oostenrijk mee. Het werd een mooi weekend met veel zon en veel wind. Ook hier waren het spannende wedstrijden en op zondag kon de balans worden opgemaakt. Daan (met Unified Partner Jos) werden in hun level 2e en Sven (met Unified Partner Annemieke) werden in hun level 4e.

In de maand september werden door Special Olympics Nederland de overige atleten en teams geselecteerd die namens Nederland deel gaan nemen aan de Special Olympics Wereldspelen in juni 2023 te Berlijn. Door Special Olympics Nederland werden alle atleten uitgenodigd voor een kennismaking weekend om op zaterdag 8 en zondag 9 oktober 2022.

Vanaf het kennismaking weekend zijn Sven, Daan, Bradley en Quirine, met hun Unified Partners Jos en Annemieke en de coaches Christel en Anne samen met de overige 81 atleten, coaches en staff leden officieel lid van TEAM NL wat Nederland gaat vertegenwoordigen in juni 2023 tijdens de Special Olympics Wereldspelen in Berlijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *