Fen Be Ten”: 35 jaar

Welke Udenhoutse mens kan zeggen dat er een club naar hem of haar vernoemd is?
Het antwoord is: Tijn Kruyssen, de kleurrijke, voormalige eigenaar van het al even kleurrijke “Bosch en Duin”. In die locati e zag Jeu de Boules- club “Fen Be Ten” in 1987 het levenslicht. Tijn hoorde evenwel niet tot de oprichtersleden. De enige “founding father” die nog steeds lid is van de club, is Jan Bergmans. Hij kan dus met recht de nestor van “Fen Be Ten” worden genoemd.

Aanvankelijk had de nieuwe Jeu de Boulesclub overigens niet eens een naam, maar toen Tijn na ongeveer een jaar lid werd, was snel iets passends gevonden; “Fen Be Ten”. Denk niet dat de oprichters toentertijd Boules-fanaten waren, maar het spelletje was in elk geval een leuk alibi voor gezellige en soms hilarische avonden. In het begin speelde men in het duinzand bij Bosch en Duin. Later toen de band tussen dit horeca-bedrijf en Tijn verdween, was de club thuis op diverse plaatsen in Udenhout. Sinds een aantal jaren zijn de boulers op woensdagavonden te gast bij manege “De Brand” in de Schoorstraat. De club heeft altijd ongeveer 20 à 30 leden gehad. Dat aantal wordt nu amper nog gehaald. Men zou dus best wat passende (dus gezellige) aanwas
kunnen gebruiken. Kandidaten mogen zich dus melden, aldus de huidige voorzitter Theo Strijbosch.

Het boulen is in de loop der tijd misschien iets meer op de voorgrond gekomen dan in de beginjaren, maar primair gaat het nog altijd om de gemoedelijke sfeer. Die sfeer was er absoluut zeker ook op vrijdag 21 oktober j.l.. Op die dag vierde de club haar 35e verjaardag. Er werd toen van ‘s morgens t/m ‘s avonds gefeest met onderlinge partijtjes, hapjes en drankjes op onverwachte locaties. Daarna werd het jubileum afgesloten met een feestdiner. Het is dus nog altijd “verèkkes fen be Ten”.

Tekst: Jan de Kort; De Wegwijzer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.