Sinterklaasochtend van jong voor oud

Op 5 december verwelkomt groep 8 van Basisschool de Wichelroede tien senioren, deelnemers van Stichting Groot in ’t Klein, voor een gezellige Sinterklaasviering. De gasten worden bij de ingang van de school warm onthaald door een jonge uitgave van Sinterklaas en zijn Pieten en aansluitend door de leerlingen “horeca groep” getrakteerd op koffie, thee en lekkere hapjes. Een tweede groep leerlingen heeft een Surprise Bingo voorbereid met zelf gemaakte surprises en gedichten als prijs voor elke gast. De “aankledingsgroep” heeft gezorgd voor de feestelijke aankleding van de zaal, passend bij de musical, die door enthousiaste leerlingen opgevoerd wordt, daarbij ook begeleid met prachtig djembee geroffel. In de musical worden de dieren van asielverblijf ’t Kuiltje bezocht door de Sint en na wat strubbelingen is het gelukkig toch eind goed al goed.
José de Groot en vrijwilligers van Stichting Groot in ’t Klein vinden al vanaf 2014 onderdak in het lokaal van de Wichelroede school. Voor Corona was dat drie middagen per week, nu de maandag- en dinsdagmiddag. T.z.t. zal hier mogelijk weer een groep op donderdagmiddag bijkomen, wanneer Jose een nieuw groep ouderen heeft samengesteld. José en de vrijwilligers halen (te voet) kwetsbare ouderen in kleine groepjes van ongeveer vijf personen op en brengen ze bij elkaar en met kinderen in contact. Ze drinken samen koffie/thee, praten met elkaar, vertellen elkaar over vroeger, doen samen een spelletje, maken gebruik van de “Belevenistafel”. Een gezellige en leerzame ontmoeting.
Dat de jongeren en de ouderen aan elkaar gewend zijn is te zien aan het onderling contact. De senioren geven aan de bijeenkomst erg leuk te vinden. “Er gaat een wereld voor me open, de inrichting van de school is zo anders dan vroeger en de kinderen zijn zo heerlijk spontaan”, vertelt een van de deelnemende ouderen. Het is heel mooi om te zien hoe warm en respectvol de leerlingen met de ouderen omgaan, bv door ze koffie/ thee aan te bieden, te helpen bij de bingo, een praatje te maken, een rollator aan te reiken etc.
Na afloop van de bijeenkomst worden de leerlingen door leerkracht Angeliek gecomplimenteerd voor de goede organisatie en hun inzet. Dubbel en dwars verdiend. De leerlingen hebben de ouderen een hele fijne ochtend bezorgd.

Tekst: Nelleke Sträter, de Wegwijzer
Foto’s: Stichting Groot in ’t Klein en Basisschool de Wichelroede

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *