Weer een honderd jarige in Udenhout

Op dinsdag 27 december vierde mevrouw Lucie van de Zilver-de Nijs haar 100 ste verjaardag in Zorgcentrum de Eikelaar. In een gezellig gesprek met haar, na afloop van het feest, geeft ze aan dat ze graag met haar voornaam aangesproken en benoemd wil worden.

Lucie vertelt dat ze wel wat zenuwachtig was voor haar feest. “Ik was bang dat ik ziek zou worden en het niet zou halen, maar ik heb het volgehouden”. Het feest was een grote verrassing. Lucie is flink “in de bloemetjes gezet” en ze heeft naar eigen zeggen genoten van een gezellige middag met medebewoners, met koffie en gebak, een optreden van een muzikant en een bezoek van Burgemeester Weterings. “Hij had niet hoeven komen, maar hij was erg aardig en heeft leuk zitten praten”.

Lucie is geboren in Tilburg en was al in haar vroege jeugd erg sportief. Van haar hobby heeft ze haar beroep gemaakt. Ze volgde de opleiding tot gymnastieklerares bij de KNGV (Koninklijke Nederlands Gymnastiek Verbond), de eerste Gymnastiekbond in Nederland. Ze kan enthousiast over haar beroep vertellen.

Lucie is getrouwd met Ad van de Zilver. Ze hielden allebei erg van de natuur en hebben met hun caravan heel Europa doorgereisd. Met regelmaat bezochten zij hun vrienden in het mooie Zwitserland.

Na de pensionering van Ad zijn ze naar Udenhout verhuisd en later binnen Udenhout van Boterbloem naar Erf.
Toen de gezondheid wat minder werd, zijn ze in Zorgcentrum de Eikelaar gaan wonen. Ad is hier op 95 jarige leeftijd overleden. Lucie heeft het erg naar haar zin in de Eikelaar. Ze geeft aan goed alleen te kunnen zijn. Ze wandelt iedere middag naar het restaurant om daar de warme maaltijd te nuttigen en eet op maandag- en donderdagavond de broodmaaltijd met de medebewoners van de afdeling.
Ze is een trouw lid van de vele wekelijkse activiteiten in huis.

Wanneer ik haar vraag hoe ze zo oud geworden is, komt het antwoord meteen: “veel sporten!”.

De Wegwijzer wenst mevrouw van de Zilver nog vele mooie jaren in goede gezondheid.


Tekst: Nelleke Sträter, de Wegwijzer

Foto’s: Henny Schilders, de Wegwijzer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *