Goede voornemens voor het nieuwe jaar??

Misschien wel een cursus EHBO volgen bij de plaatselijke EHBO vereniging.

VIJF goede redenen om een basis cursus EHBO te volgen.
1. Kennis over Eerste Hulp Bij Ongelukken is niet alleen handig voor jezelf, je kunt er ook het verschil mee maken voor anderen. Het is altijd handig om te weten hoe je eerste hulp moet verlenen.
2. Wist je dat de meeste ongelukken in en rondom het huis gebeuren? Zo raakt er iedere minuut iemand gewond. Het is het fijn om te weten hoe je jouw kindje, partner, familieleden of wie dan ook kunt helpen bij meestal onverwachte calamiteiten.
3. Heb je een EHBO-diploma op zak? Dan weet jij wat je moet doen bij levensbedreigende situaties. Want wat doe je bijvoorbeeld wanneer iemand een hartstilstand krijgt? Tijdens een EHBO-cursus leer je hoe je moet reanimeren en een AED gebruikt. Hiermee heeft het slachtoffer een aanzienlijk grotere kans om te overleven.
4. Met adequate kennis ben je rustiger in een noodsituatie.
Als je weet hoe je in een crisissituatie moet handelen, ben je vaak rustiger. Je weet immers precies wat er van je verwacht wordt. Niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor het slachtoffer.
Als U vaak betrokken bent, of gewoon als toeschouwer bij sporten van de kinderen is het handig om bij ongelukjes te weten hoe te handelen.
5. Voor sommige beroepen is het verplicht om een EHBO-cursus te volgen. Dit geldt bijvoorbeeld voor leidsters van een kinderdagverblijf, gastouders of kraamverzorgenden. Volg je een EHBO-cursus voor je werk wordt deze meestal vergoed door je werkgever, Wilt U een EHBO cursus prive’ volgen wordt deze meestal vergoed door uw zorgverzekeraar.

Spreekt U dit aan?
Verdere informatie op onze website ehbo-udenhout.nl
U kunt zich ook direct aanmelden voor een EHBO cursus op mailadres; secretariaat.ehbo.udenhout@gmail.com

Bij voldoende belangstelling starten wij weer een EHBO cursus in januari/ februari 2023.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *