Tabita van de Kerkhof naar het Europees Kampioenschap padel voor seniorenteams

Momenteel wordt in Spanje gestreden om het Europese kampioenschap padel voor seniorenteams. De wedstrijden vinden plaats van 12 t/m 17 juni in La Nucia (nabij Benidorm). Er is ook een Udenhoutse dame bij: Tabita van de Kerkhof. Het E.K. wordt zowel voor dames- als voor heren-seniorenteams gespeeld.
Tabita is geselecteerd voor het damesteam 50+, 55+ en 60+. Dat wil zeggen dat in één damesteam twee vrouwen van 50+ spelen; twee zijn ouder dan 55 en twee dames zijn de 60 gepasseerd. Bovendien zijn er reserves voor de drie leeftijdscategorieën. Een slimme lezer heeft nu vast al begrepen dat een 60+ dame mag spelen in een wedstrijd voor 50 plussers. Andersom mag niet!
Tabita is op grond van ranglijsten en ingeschatte speelsterkte gekwalificeerd door de Nederlandse padelbond. Daarna is ze tijdens wedstrijden beoordeeld door de bondscoach. Die heeft haar uiteindelijk definitief voor het E.K. in haar leeftijdsklasse, geselecteerd.
Aan het E.K. voor deze klasse doen 16 landen mee. Begonnen wordt in vier poules van vier landen. De 50+ dames van twee van deze landen spelen een wedstrijd tegen elkaar en dat geldt ook voor de vrouwen van 55+ en 60+. De einduitslag van de teamwedstrijd is dus alijd 3-0, 2-1, 1-2 of 0-3.
Hierna wordt gespeeld tegen het tweede c.q. derde land in dezelfde poule.
De winnaars van elke poule ontmoeten elkaar in een eindpoule. Het land dat deze poule wint, heeft de Europese titel veroverd.
Maar … de minder goed presterende landen gaan niet naar huis. De nummers twee van elke poule spelen tegen de nummers twee van de andere poules. En datzelfde geldt voor de nummers drie en vier.
Tabita traint nu al een tijd samen met de andere dames uit haar team. Ook op de banen van TPVU, de Udenhoutse vereniging waar Tabita lid van is, is al enkele malen samen getraind. Dit alles geeft vertrouwen in een goed resultaat op het E.K.
Afgelopen vrijdag vloog het team naar Spanje. Tabita is vol vertrouwen dat de bondscoach haar in de komende wedstrijden regelmatig op zal stellen. Het is wel spannend wie de eerste tegenstanders van Oranje zullen zijn, want de loting voor de eerste poule-ronde moet nog plaatsvinden. “Liever geen loting met Spanje in dezelfde poule”, is Tabita’s wens, “want het gastland wordt als erg sterk ingeschat”.
Behalve spannend, denkt onze Udenhoutse deelneemster, dat het toernooi vooral ook gezellig gaat worden. “Zo zitten we bijvoorbeeld met ons team in één huis en dat zal het groepsgevoel hopelijk heel positief beïnvloeden”. En voorts komen er Nederlandse supporters over, waaronder Tabita’s man.
De Wegwijzer wenst de Nederlandse afvaardiging, en vooral Tabita, veel plezier en succes toe.


Tekst: Jan de Kort, de Wegwijzer

Foto: Henny Schilders, de Wegwijzer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *