“Dichter bij elkaar” Middag van het gedicht

Een prachtig vormgegeven middag met gedichten, theater en muziek. Weer zo’n mooie activiteit van de Culturele Steenoven. En dit alles in de natuurlijke omgeving van Theetuin Brandshof. De tuin was voor de gelegenheid extra opgesierd met vlaggetjes, bestaande uit I wish gedichtjes (met tekeningen) van leerlingen van onze basisscholen. De zon kwam nog net op tijd te voorschijn om de middag nog meer glans te geven.

Plaatselijke dichter Martin de Ruijter, bekend van de dichtbundel “Wolken bewaren” en Frans Hagendoorn, bekend om zijn verhalen en gedichten met licht komische ondertoon, lazen voor uit eigen werk. Ook was er een open podium. Ton de Bakker maakte van de gelegenheid gebruik om Nol Luijbregst, die vaker limericks schrijft in de Wegwijzer, fijntjes te wijzen op de regels van een goede limerick. Samen brachten ze nog enkele vrolijke limericks ten gehore. De nieuwe Tilburgse stadsdichter Frederike Luijten, die met haar werk nieuwe vormen opzoekt, las o.a. voor uit haar experimentele en ritmische bundel over ADHD. Voor de kinderen bracht Atelier Theater “De reizende Speeldoos” een theaterstuk over de speelse dichtkunst. Marcel Degen nam de toehoorders mee in het spel van klanken, de kracht van het ritme (metrum) en de aansprekende invulling van gedichten van heel verschillende aard en stijl.

Ter afwisseling werd het publiek getrakteerd op muziek van de improvisatie-band Zerow Prepard. ( drie muzikale vrienden met liedjes, spoken word, covers en eigen werk), en mooie akoestische gitaarmuziek van Gerard Mei.

Complimenten aan de evenementen commissie van de Culturele Steenoven, Marcel Degen, Martin de Ruijter, Joost Mantel, Peter Nouwens, en presentator Nol Luijbregts. Zij hebben deze middag de deelnemende dichters, muzikanten en toehoorders op een hele mooie wijze “dichter bij elkaar” gebracht. Dank aan de sponsoren en de Dorpsraad, die deze middag mogelijk gemaakt hebben.


Tekst en foto’s: Nelleke Sträter, de Wegwijzer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *