Een vrijwilliger in het zonnetje

Collecteren met een gouden randje; Joke Moonen collecteert al 50 jaar voor de Nierstichting: een geweldige prestatie!

In de week voor de jaarlijkse collecteweek van de Nierstichting is Joke Moonen gehuldigd voor 50 jaar collecteren.

Lang geleden, op een bijeenkomst voor KVO (Katholieke Vrouwen Organisatie), was er de vraag wie zou willen collecteren voor de Nierstichting. Joke gaf toen aan zich daar graag voor in te willen zetten. Dat zij dat zo lang en met zo veel inzet doet, was voor Pauline Ritmeester van Nierstichting Nederland en collecte coördinator voor Udenhout en Biezenmortel Joost Bodewes een reden om haar in het zonnetje te zetten. Daarom belden zij afgelopen vrijdag even voor 16.00 uur aan bij een nietsvermoedende Joke.

Joke kreeg van de Nierstichting een olijfboompje, een symbolisch cadeau.
“Want de olijfboom is een sterke boom en staat voor tradities”, sprak Pauline Ritmeester Joke toe. “Hij wordt geassocieerd met kracht, vrede en een positief toekomstbeeld. De olijfboom was vroeger een kostbaar bezit. De olie werd het ‘groene goud’ genoemd en was vanwege zijn reinigende werking zeer geliefd. Daarnaast werden in de oudheid kransen van olijftakken gemaakt als hoogste blijk van erkenning”.

“Iemand, die 50 jaar bij de Nierstichting collecteert, verdient die hoogste blijk van erkenning” volgens Ritmeester. “Het is een ontzettend geweldige prestatie en we zijn jou heel erg dankbaar. En zeker de nierpatiënten, want daar doen we het tenslotte allemaal voor!”

In de week van 17-23 september wordt er dit jaar weer gecollecteerd voor de Nierstichting.

Draag je de Nierstichting een warm hart toe en wil je een steentje bijdragen, meld je dan aan als collectant. Wie wil helpen als vrijwilliger, kan contact opnemen met Pauline Ritmeester: 06-11 11 54 97. Aanmelden kan ook via www.nierstichting.nl.

Tekst: Nelleke Sträter, de Wegwijzer i.s.m. Joost Bodewes
Foto: Joost Bodewes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *