Wil Broos nieuwe voorzitter Erfgoedcentrum ‘t Schoor

Het bestuur van Erfgoedcentrum ’t Schoor Udenhout-Biezenmortel heeft Wil Broos unaniem tot nieuwe voorzitter gekozen. Hij volgt de op 20 juni jl. overleden erevoorzitter Kees van Kempen op. Wil was sinds maart al actief als bestuurslid bij ’t Schoor.

Wil Broos is geboren in Waalwijk (Besoijen), is 64 jaar en woont 32 jaar in Udenhout. Wil is onlangs met vervroegd pensioen gegaan. De helft van zijn werkzame leven was hij gemeenteambtenaar. Zoals hij zelf zegt: ‘van kassier tot gemeentesecretaris’. Wil was in een duo-baan, de laatste gemeentesecretaris van de zelfstandige gemeente Udenhout. Na 22 jaar ambtelijke dienst maakte hij de overstap naar het primair onderwijs, waar hij als bestuurder bij Stichting Tangent werkte. Tien jaar later verruilde hij die baan voor een functie in het voortgezet onderwijs, waar hij zich de laatste twaalf jaar van zijn loopbaan inzette als directeur bedrijfsvoering en directiesecretaris bij het Pius X-College in Bladel.

Wil Broos wil zich de komende periode samen met alle vrijwilligers binnen het Erfgoedcentrum inzetten voor de heemkunde in met name Udenhout en Biezenmortel. Het beheren van erfgoed is naar zijn mening belangrijk omdat “onderzoek naar ons verleden en de daarbij behorende geschiedenis door middel van de uitgifte van boeken en het tentoonstellen van oude materialen, overgedragen kan worden aan nieuwe generaties. Daarnaast is dit erfgoed belangrijk voor de kennis over onze eigen woonomgeving”.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *