Een Reis rond de Wereld met de DorpsQuiz

Werkelijk geweldig was de manier waarop de Udenhoutse DorpsQuiz afgelopen vrijdag was opgezet. Zoals de laatste jaren al vaker het geval is geweest, was er ook dit jaar weer een ’thema’ waar de Quiz om draaide.
Voorgaande jaren, was ‘De Wegwijzer’ al eens het thema, of was een scheurkalender de rode draad. Dit jaar werd de Quiz uitgebracht in de vorm van een reisgids. In deze reisgids werden alle wereld-delen en zelfs het heelal bezocht. Bij de  voorinschrijving op 16 juni werden al boardingpassen uitgereikt en ook nu waren, bij het afhalen van het Quizboek (op de luchthaven), de veiligheids controles en veiligheidsinstructies aanwezig.
De DorpsQuiz kon om 19:00 zonder enige vertraging beginnen!
De organisatie heeft ook geluisterd naar reacties van voorgaande edities en heeft dit jaar de vragen en antwoorden weer samen in  één boek bij elkaar gezet.
Op de vraag of de quiz moeilijk was, gaf de organisatie aan het idee te hebben dat er wel een pittige quiz in elkaar gezet is en ze verwacht dan ook dat er in de huiskamers de nodige frustraties hoorbaar zullen zijn wanneer een antwoord uiteindelijk toch niet naar tevredenheid ingevuld kan worden. (Laten we dat, geheel in stijl, maar ’turbulentie’ noemen).

Buitenopdrachten
Tussen de 100 vragen in het boek stonden uiteraard ook weer een paar ‘dagtripjes’ gepland (ofwel de buitenopdrachten).
Van ijs proeven, een lego-bouwwerkje maken, Afrikaanse spelletjes, het onthouden van BNers tot het zoeken van dieren tijdens een safari door de jungle. Het hele dorp stond vrijdag avond in het teken van de DorpsQuiz!

Ook die laatste seconde nog benutten
Een paar minuten voor elf kwamen er allemaal ‘getatoeëerde aboriginals’ het boek terugbrengen. Niet getatoeëerden keken verbaast rond en besloten in de laatste minuut nog achter de bar van ’t Plein een stift te scoren en een mooie tekening op het gezicht te maken…. Het zou maar net dat ene punt opleveren waarmee de eeuwige roem binnengehaald zal worden.
Want dat is het enige wat na al die jaren DorpsQuizen nooit veranderd is: Het gaat om de gezellige avonden die we samen hebben.

Op naar de finale aanstaande zaterdag in ’t Plein!!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *