5e Dorpsquiz Junior

Het eerste lustrum van de Dorpsquiz Junior was zondag 12 november een feit. Het thema van dit jaar was “Reis rond de Wereld”. Maar liefst 15 teams van de basisscholen Franciscus, De Mortel en De Wichelroede deden mee. Om 12.45 mochten zij in ’t Plein hun goodiebag ophalen. Hierin zat de feestelijke slinger met opdrachten maar ook lekkere Willie’s worstenbroodjes en heerlijke appelsap en spekkies van Ons Erf.

Uitdagende opdrachten
Net als andere jaren bestond een deel van de quiz uit kennisvragen die dit jaar gingen over wereldwonderen, culturen, dans & muziek, dieren, eten en natuur. Nog leuker waren de doe-opdrachten. Thuis werd er een pizza gebakken met pizzadeeg van De Star en een muziekinstrument gemaakt. Ook was er een filmpje waarin mijnheer Ruud Oerlemans in Unents, de schonste taol van t laand, 14 Unents woorden zei waarvan de Nederlandse betekenis werd gevraagd. Er waren ook nog gave opdrachten in ’t Plein. Onze Koninklijke harmonie MVC speelde muzieknummers die de kinderen moesten raden en Hockeyclub MHC Udenhout zorgde voor een sportieve uitdaging.

Finalefeest
Vanaf 16.30 verzamelden de teams in ’t Plein. Allemaal fantastisch gekleed!!
De zaal was prachtig versierd met vlaggen van over de hele wereld die we mochten lenen van Martine, Karel en Ilse. Wie jarig is trakteert dus vanwege het 1e lustrum werden alle kinderen getrakteerd op lekkere frietjes en een snackie. DJ Juf Angeliek zorgde voor vette muziek. Het feest werd helemaal compleet door gave optredens van Dansschool Van Opstal. Er was een spetterend optreden van dansgroep VO Kids en Indy en Logan dansten de sterren van de hemel.

De Winnaars
En toen werd het spannend…. Wie zou er in de prijzen vallen?
De prijs voor het leukst geklede team ging dit jaar naar De Fransies. De grote wisselbeker en een uitje naar De Reuselhoeve was voor het team van De Stewardessen van basisschool De Mortel!!!

Dank aan onze sponsoren
Met hun financiële support konden we dit mogelijk maken; Dorpsraad Udenhout, Stichting De Vosselaar, Vanderlande, Beau Belle, Van Baast Services en De Plus.

We hebben gelachen, we hebben gedanst, we hebben gestreden.
Het was een fantastische Dorpsquiz Junior. Tot volgend jaar weer!

Anita, Bart, Emmelie, Guus, Indy, Lars, Lian, Marco, Marieke, Mariska, Martin en Maud

PS: Een aantal leden van de organisatie willen graag het stokje overdragen. Aan jou?
Stuur een mail naar dorpsquizjuniorudenhout@outlook.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *