Udenhout zingt… een uitnodiging tot meer!

Op zaterdagmiddag 18 november wordt er in de Udenhoutse huiskamers door vele kindertjes uit volle borst gezongen om Sinterklaas in veilige haven ons land binnen te loodsen. Dezelfde avond wordt met even veel enthousiasme, door wat meer doorleefde stemmen, gezongen tijdens het Udenhoutse evenement “Udenhout zingt”.
Het is dirigent Ralf die tezamen met pianist Marco het Udenhoutse Andantino-koor begeleidt, waarbij een breed repertoire aan nummers voorbij komen. We horen enkele internationale songs (van Toto met “Afrika” tot aan Guns & Roses met “Sweet Child oh mine”) en uiteraard mogen de Nederlandse klassiekers niet ontbreken… zo is het Frans van Gestel die het publiek voor zich wint met “de vlieger” van Hazes en komen andere vlotte meezingers voorbij (we gaan door de tijd van de Nederlands popgeschiedenis; van Ciske de Rat tot aan de recente hit van Jan Biggel). De energie van het koor slaat over naar het publiek en zo zien we Bas Clement de polonaise inzetten om dit te bekrachtigen. Uiteindelijk blijkt het zelfs een educatieve avond te worden voor het aanwezige publiek. Zo wordt met “comment ca va” mijn Frans weer opgefrist en tijdens “du bist alles” wordt aanspraak gedaan op mijn Duitse vocabulaire. Het is duidelijk dat cafébaas Koen inspraak heeft gehad in de playlist met het nummer “bestel mar” waar ook goed gehoor aan wordt gegeven.
Tijdens het laatst vocale blok gaan alle remmen los en galmt “Sweet Caroline” en “You never walk alone” door de uitverkochte zaal! Na afloop van het event “Udenhout zingt” is er nog een gezellige after-party voor in het café waar de zangers van het Andantino-koor de complimenten krijgen voor een geslaagd optreden.
Ambitieus wordt er vooruitgekeken naar de volgende editie. Zo zijn Flemming met “automatisch”, Claude met “Ladada” en Mart Hoogkamer met “zwemmen in Barcardi lemon” nummers die bij veel jeugd tot de verbeelding spreken… echter het waren voornamelijk de sponsoren van “de zilver shampoo” die we in de zaal aantroffen. Oftewel het repertoire van Andantino is een uitnodiging tot een breder Udenhouts publiek!
Voor mij is het in ieder geval wel duidelijk… bij de volgende editie van dit Udenhouts entertainment ben ik zeker weer van de partij!


Tekst: Joost Smulders, de Wegwijzer

Foto: Angelique de Graaij, de Wegwijzer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *