Welkom Sinterklaas!

Heel veel jonge hulppieten en -sinterklazen uit Biezenmortel en Udenhout hebben ook dit jaar Sinterklaas en zijn Pieten weer enthousiast binnengehaald. In afwachting van zijn komst stuiterden vrijdagmiddag ruim honderd Biezenmortelse kinderen opgewonden door de zaal van de Vorselaer, waar de kinderen werden getrakteerd op een gezellige middag met muziek, spel, een beetje spanning en heel veel pepernoten. Zondag was het de beurt van de kinderen uit Udenhout om de Sint welkom te heten. De regen weerhield veel kinderen en hun ouders en oma’s en opa’s er niet van de straat op te gaan en Sinterklaas op zijn paard Udenhout binnen te zien rijden.

In ’t Plein waren zondagmiddag zo’n 600 (!) kinderen en ouders bij de bijeenkomst met Sinterklaas en zijn Pieten. Chef Piet die beweerde dat iets wat gezond is, niet lekker kan zijn en mevrouw Stevia die juist beweerde dat iets wat gezond is, óók lekker kan zijn. Daarom gingen deze twee een bakwedstrijd houden. Sinterklaas en de hoofdpiet waren de jury. Chef Piet speelde nog even vals door de chocoladesoezen van ’t Plein te gebruiken. Uiteindelijk kwam ook Chef Piet tot de conclusie dat iets gezonds ook lekker kan zijn en daarom kreeg ieder kind ook een lekkere mandarijn in de snoepzak.

Tekst: Henny Schilders/Wilma de Jong-Verspeek
Foto’s: Henny Schilders

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *