Kunst tussen de lakens

Ze vonden elkaar: Twaalf(!!) kunstenaars uit midden-Brabant. En ze realiseerden een erg succesvolle en veelzijdige Kunstkwekerij in de kassen van Kwekerij van de Ven aan de Heusdensebaan in Oisterwijk.
Gedurende twee weekenden was het hier een explosie van veelvormige kunst. In het eerste weekend, vanaf 17 november, was het al een drukte van jewelste in de kwekerij. Na de openingshandeling door burgemeester Hans Janssen van de gemeente Oisterwijk, bleef ‘t het hele weekend druk. Gelukkig kwamen veel belangstellenden met de fiets. Daarnaast stonden de auto’s van de bezoekers soms tot ver in de omtrek van de expositieruimte. Kwekerij van de Ven had een zeer groot gedeelte van haar kassen gratis en voor niets beschikbaar gesteld aan de kunstenaars. Die hadden op hun beurt de kwekerij prachtig en ruim ingericht en er een “Kunstkwekerij” van gemaakt. De podia, waar de twaalf kunstenaars hun kunst aan het publiek toonden, waren eenvoudig, eenvormig en overzichtelijk. Alle kunst was gegroepeerd in stands van strakke, witte lakens. De bezoekers konden overal gemakkelijk bij komen en optimaal genieten van het tentoongestelde.
Hetzelfde gold ook voor het tweede weekend; tot en met 26 november. Zo mogelijk was de belangstelling van het publiek in dit tweede weekend nog groter dan in het openingsweekend.

Wie zijn de twaalf en waar komen zij vandaan? Om met dit laatste te beginnen: uit Loon op Zand, Moergestel, Haaren, Den Dungen, Oisterwijk, Berkel-Enschot en vooral uit… Udenhout! De twaalf toonden het publiek een breed spectrum van kunstvormen. Er was veel te bewonderen: beelden, schilderijen, mixed-media, textiel, woordkunst, fotografie, assemblages en nog veel meer. Verantwoordelijk hiervoor was het uniek samengestelde team van twaalf bevlogen kunstenaars. Hun namen in alfabetische volgorde en beginnend bij de dames: Sophie van Beeck; Syl Granneman; Sylvia Hackbarth; Hanneke van Iersel; Hannemiek van Iersel; Lonneke de Kok; Els van der Meulen; Désirée van der Meijden; Cees op ‘t Hoog; Clemens van Meurs; Martin de Ruijter en Ad Verhagen.
Heel bijzonder; heel pluriform en heel verrijkend, zo’n samenwerking. Smaakt naar meer!!


Tekst: Jan de Kort; De Wegwijzer

Foto’s: Henny Schilders; De Wegwijzer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *