Sint pakt weer flink uit op het kasteel!

Met zo’n 50 jonge pieten en 35 vrijwilligers is Sint afgelopen zondag neergestreken op Kasteel de Strijdhoef. Al van verre kon je zien dat er iets speciaals te doen was op het kasteel. Op de weg naar het kasteel liepen en fietsten veel ouders met kinderen. De oprijlaan stond vol met fietsen en de parkeerplaats achter boomkwekerij van Iersel stond vol. Hele gezinnen (3 generaties) togen vol verwachting naar het kasteel.

Rond het kasteel werden de kinderen ontvangen door circusPieten, die behendigheidsspelletjes deden met de kinderen. De accordeonPiet nodigde de kinderen uit om samen met hem muziek te maken en sinterklaasliedjes te zingen. Op het dak van het kasteel takelden de dakPieten pakjes omhoog naar de schoorsteen. De discoPiet zorgde voor een gezellige sinterklaassfeer op het plein. Kinderen konden geschminkt worden en mochten eierkoeken versieren. In de wei naast het kasteel kon paard OZOSNEL bewonderd worden. En….na lang wachten in een eindeloze rij konden kinderen en (groot) ouders Sint begroeten in de kelder van het kasteel. Wel een beetje spannend, maar ook heel leuk: de kers op de (speculaas)taart van dit geweldig mooie kinderfestijn.

Dat “Sinterklaas op het kasteel” zeer gewaardeerd wordt in Udenhout is wel duidelijk. Dank aan Petera van Heel, kartrekker van het feest en haar SOK commissie, dank aan de vele sponsoren, dank aan de vele vrijwilligers, die uren in de ijzige kou gestaan hebben. Zij hebben ruim 1200 kinderen en hun (groot)ouders een onvergetelijke middag bezorgd.

NB: Fotograven van fotoclub ’t Klikt hebben foto’s gemaakt van het grote sinterklaasfeest. De foto’s zijn te bewonderen via deze QR code.

Tekst: Nelleke Sträter, de Wegwijzer.
Foto’s: Henny Schilders, de Wegwijzer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *