Koninklijke onderscheiding voor Udenhoutse Mirjam Schoenmakers

Op de kalender van rijvereniging De Cavalieren staat bij 13-1-2024: “Teerdag, een gezellige dag voor jong en oud”. Kortom: een dagje met elkaar potverteren. Het is dan ook een levendige drukte in de kantine van de rijhal aan De Kraan in Berkel-Enschot. Er wordt teruggekeken op het afgelopen jaar. Een jaar met hoogte- en dieptepunten. Er lijkt een hoog familiegevoel te zijn bij De Cavalieren. En misschien is dat wel de belangrijkste verklaring voor het feit dat ze dit jaar hun 95 jarig bestaan mogen vieren. Een bijzondere prestatie. En zoals voor elke prestatie geldt: die komt niet aanwaaien. Daar moet voor gewerkt worden. En dus is er ook aandacht voor mensen, die dat werk verzetten.

Vice-voorzitter Ingrid Visser vraagt Mirjam Schoenmakers-Hazenberg naar voren te komen. Officieel is Mirjam penningmeester van de vereniging, maar weldra zal blijken dat ze veel meer voor de vereniging betekent dan dat de boekhouding op orde is. Terwijl Ingrid de inleiding van haar woordje aan Mirjam begint, komt een heel gezelschap de kantine binnen. Voorop directe familieleden van Mirjam en haar werkgever, en tot slot de burgemeester van Tilburg. Dat is wel heel veel om allemaal te verwerken. Zelfs voor een rots in de branding als Mirjam. Het is tijd voor uitleg. Burgemeester Weterings neemt het woord.
Hij vertelt dat Mirjam al 25 jaar op zorgvuldige wijze de financiën van de vereniging beheert met alles wat daarbij aan de orde komt: begroting, jaarrekening, contributie, sponsoring. Ook de ledenadministratie valt onder haar verantwoordelijkheid. Grote waardering is er voor haar inzet bij de financiële afwikkeling van de uitbreiding van de oude manege in 2016, de nieuwbouw van de manege, en bij de perikelen rond de coronaperiode. Mirjam is daarnaast regelmatig actief achter de bar in de kantine en betrokken bij de jaarlijkse schoonmaak.
Naast haar vrijwilligers werk bij de rijvereniging is Mirjam ook actief in haar woonplaats Udenhout. Gedurende acht jaar is ze vrijwilliger geweest bij de plaatselijke basisschool. Ze hielp bij diverse activiteiten en was verkeersbrigadier. Ook was zij betrokken bij de Survival Run en bestuurslid bij de buurtvereniging. Het afgelopen jaar heeft ze geholpen bij het Winterparadijs, Udenhout onder Zeil en Trekker Trek. Een duizendpoot op vrijwilligersgebied.

Daarom “heeft het de Koning behaagd “om Mirjam te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het bijbehorende “lintje” werd namens de koning opgespeld door Burgemeester Weterings. De Wegwijzer feliciteert Mirjam van harte met deze prachtige koninklijke onderscheiding.

Tekst: Henny Schilders, Nelleke Sträter, de Wegwijzer
Foto: Henny Schilders, de Wegwijzer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *