Buurthoeve, Verbindende Velden

Een idee
Buurthoeve,, Verbindende Velden, heeft u hier al eens van gehoord of zegt het u helemaal niets? Het gaat om een nieuw initiatief van een groep enthousiaste mensen onder de bezielende aanvoering van Job van den Aker. Job verkocht in 2022 zijn bedrijf Akertech Hij zat vol energie en dacht wat nu?
Na zijn ondernemerschap wilde hij in ieder geval iets wat van maatschappelijke betekenis zou zijn. Wonend in Berkel-Enschot en ook goed bekend met Udenhout kwam hij tot de conclusie dat met de toenemende zorgvragen, een vergrijzende bevolking en het ontbreken van een ontmoetingsplek (althans in Udenhout), het aanvullend zou zijn om een boerderij te creëren waar mensen, jong én oud, elkaar ontmoeten. Met elkaar verbonden zijn in een hectische maatschappij waar het lijkt of we steeds meer van elkaar vervreemden. Wat zou dat voor mogelijkheden bieden? In de natuur zijn, met elkaar een moestuin en bloementuin onderhouden, een leuke daginvulling, zorg ontvangen, kopje koffie of glaasje wijn na een fietstocht. Kortom: buiten bezig zijn, sociale contacten opdoen, van betekenis zijn voor elkaar: een Buurthoeve! Buurthoeve is zijn voorlopige werknaam voor het idee.

En toen?
Hij heeft met een groot aantal mensen gesproken over dat idee en kreeg veel enthousiaste reacties en er waren mensen die mee wilden helpen om het verder te brengen. Ze zijn nu met ongeveer 15 personen. 22 januari hebben ze een informatieavond gehouden waar wel zo’n 70 mensen aanwezig waren uit Udenhout en Berkel-Enschot. Tijdens die avond lichtte Job zijn idee toe en vertelde Anne Willems (een van die 15 enthousiaste personen) hoe zij dit verder aan willen pakken en wat ze al gedaan hadden. Het is nu nog een globaal idee. Ze willen het graag mét anderen verder uitwerken. Wat zouden we er allemaal kunnen doen en voor wie? Op 22 januari boden zich direct al 15 extra mensen aan als vrijwilliger om mee te denken en te doen.
Ze hebben een lijst gemaakt wat er allemaal moet gebeuren: een stichting oprichten en daarvoor de ANBI-status aanvragen, een website opzetten, een boerderij zoeken tussen Berkel-Enschot en Udenhout die zowel binnen als buiten ruimte biedt voor hun ideeën, vergunningen regelen, vrijwilligers benaderen, programma’s bedenken en nog heel veel meer.
Voor al die taken hebben ze nog veel meer mensen nodig dan ze nu hebben. Iedereen wordt dan ook uitgenodigd om zich te laten informeren, vragen te stellen, aan te sluiten en een steentje bij te dragen. Jong én oud benadrukt Job, want die verbinding tussen de verschillende generaties is super belangrijk.

De naam:
Een ding heeft de groep nu al gedaan en dat is een voor de stichting naam kiezen. Omdat verbinding op allerlei vlakken hét leidende thema is, is het “Verbindende Velden “geworden.
Ben je nieuwsgierig geworden, enthousiast, wil je meedenken, meewerken of alleen op de hoogte blijven? Stuur een mail naar: info@verbindendevelden.nl

 

Tekst: Wilma de Jong-Verspeek, de Wegwijzer
Foto’s: Verbindende Velden

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *