“Wisseling van de wacht” bij Capelli Hairstyling

Capelli is een begrip in Udenhout. Na enkele jaren ervaring in het kappersvak opende Jeanny Swaans, ruim 31 jaar geleden, vol trots haar eigen kapsalon aan de Slimstraat in de voormalige woning van de familie van Beurden. Met een artikel in de Wegwijzer en een officiële opening op zondag ging het bedrijf van start. In dezelfde tijd startte haar man een onderneming op het industrie terrein. Het was een drukke tijd, zeker toen Jeanny ook nog moeder werd van een tweeling. Maar Jeanny had plezier in haar werk en de zaak groeide uiteindelijk uit tot de bloeiende zaak van nu met maar liefst 5 medewerkers. In 2001 werd Janny Tóth aan het team toegevoegd. Zij had toen al enkele jaren ervaring. Ze dacht niet in haar eigen geboortedorp te willen werken, maar toen ze “luidgillend” weg was gegaan bij een grote kapperszaak in Boxtel (“Boxtel is toch een ander slag volk”) vertelde ze haar moeder “dan wil ik alleen bij Capelli gaan werken, anders ga ik wat anders doen”. Ze was al jaren klant bij Capelli, werd er aangenomen en is er nooit meer weggegaan. “Ik hou er van om klanten te kennen, hen bij de voornaam te kunnen noemen, ik ben zelf een “dorpse muts”, volgens Janny.

Voor zowel Jeanny als Janny was het geen jeugddroom om kapster te worden. Jeanny dacht eerder aan verpleegkunde, maar toen haar vriendin haar vroeg als model op de kappersschool was ze verkocht. Janny wist aanvankelijk niet wat ze wilde en bezocht open dagen van meerdere opleidingen. De kappersschool sprak haar het meeste aan. Het was een goede keuze. Beide hebben ze heel veel plezier in hun vak.

In de afgelopen maanden zijn Jeanny en Janny rond de tafel gaan zitten en zijn tot een besluit gekomen. Per 1 maart trekt Jeanny zich terug en neemt Janny de zaak over. “Stoppen is misschien nog wel moeilijker dan starten” geeft Jeanny aan, “maar het is goed zo. Ik ga nu andere dingen doen”. Janny heeft er zin in om het stokje van Jeanny over te nemen. “Ik ben toe aan deze nieuwe uitdaging”. De klanten hebben goed gereageerd op de overname, evenals de medewerkers. Het is “spannend en leuk tegelijk”. Gelukkig is Janny een vertrouwd gezicht. Ze wil voorlopig geen nieuwe medewerker in dienst nemen, maar eerst even wennen aan de nieuwe situatie.

In Janny’s hoofd borrelt het van de ideeën rond de overname van het bedrijf. Ze wil de naam Capelli aanhouden, misschien iets aan het logo aanpassen? De overname moet feestelijk zijn. Verdeeld over meerdere weken moeten de klanten kunnen meeprofiteren. Concreet zijn de plannen nog niet helemaal. De klanten laten zich verrassen.

De Wegwijzer wenst Jeanny een fijne tijd nu ze het wat rustiger aan kan doen, en wenst Janny een hele goede start en een succesvolle en plezierige overname van het mooie kappersbedrijf Capelli.

Tekst: Nelleke Sträter, de Wegwijzer
Foto: Capelli Hairstyling

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *