Nieuwe weekmarkt in Udenhout

Stel je voor dat er een nieuwe weekmarkt opgestart wordt in Udenhout, waar je lekker kunt slenteren tussen mooie marktkramen vol prachtige en speciale (streek) producten. De marktondernemers adviseren je en laten je proeven van hun koopwaar. Je ontmoet bekenden uit Udenhout en (verre) omgeving, waarmee je een praatje maakt en wellicht samen even een kopje koffie gaat drinken in de plaatselijke horeca. Tussen de marktkramen speelt een straatmuzikant een vrolijk wijsje. In de zomer maanden mengen zich toeristen tussen het marktpubliek en kun je je wanen in een mediterraan vakantieland. Onvoorstelbaar??

Niet als het ligt aan Joep van den Dungen, ondersteuner van de Ondernemers Vereniging Udenhout als centrummanager (dorpsmanager), Mandy Lemmens, markt- en officemanager van Stichting Tilburgse Markten en Cor Wortman, bestuur ondersteuner van dezelfde stichting. Zij hebben de handen ineen geslagen en vertellen vol enthousiasme over hun ambitie om in Udenhout een moderne weekmarkt op te starten met toekomst en visie. Een hoogwaardige, levendige weekmarkt met goed draagvlak in de Udenhoutse samenleving. Een markt in de winkelstraat (Kreitenmolenstraat) in het centrum van het dorp. Een contact- en ontmoetingsplaats. Een “uithangbord” voor Udenhout. Een markt die wat langer dan enkele uurtjes open zal zijn, zodat het aantrekkelijk wordt voor de bezoekers en marktondernemers. Misschien wel een voorbeeld voor markten in de rest van de regio/ het land.

De Dorpsraad heeft enthousiast gereageerd op de plannen. Een enquête op Instagram en Facebook onder de inwoners van Udenhout leverde positieve reacties op. De omwonenden en ondernemers hebben eveneens positief gereageerd. De Gemeente staat welwillend tegenover de initiatieven. De initiatiefnemers rekenen op termijn op een zogeheten “instellingsbesluit” door het College.

Natuurlijk zijn er genoeg uitdagingen voor het zover is. De markt moet iets anders te bieden hebben dan een zogenaamde “Foodstrip”. Er moet een “sterke kern” van goede marktondernemers gevonden worden in combinatie met lokale ondernemers. Ondernemers met goede (streek) producten. De vraag is ook hoe je het verkeer gaat regelen/ hoe de bus moet gaan rijden tijdens markturen? En er zijn nog veel meer andere praktische zaken, die opgelost moeten worden.

Maar Joep, Mandy en Cor laten zich hierdoor niet afschrikken. Zij ervaren het enthousiasme van inwoners/ ondernemers/ Dorpsraad van Udenhout als een warm bad. Met medewerking van allen en de Gemeente Tilburg hopen ze een prachtige weekmarkt neer te zetten in ons dorp. Ze kunnen nog niet aangeven wanneer een en ander gerealiseerd kan zijn maar wat hen betreft “liever nog vandaag dan morgen!”


Tekst: Nelleke Sträter, de Wegwijzer

1 antwoord
  1. Theo hoppenbrouwers zegt:

    Ik heb gedachten over jullie plannen van een weekmarkt , waar jullie vast ook aan gedacht hebben .
    Je weet maar nooit. Ik graag even van gedachten wisselen als het kan.
    Je kunt me daarvoor bellen 0621241711
    Misschien draagt het bij aan jullie plannen , zo niet blijft het niet onnodig lang in mijn hoofd hangen.
    Groetjes en succes met je plan

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *