Grootste paasboom van Udenhout staat in de Kimwey

Op zondag 31 maart wordt Pasen gevierd. In aanloop daarnaar toe liggen de supermarkten al weken vol met paaseieren groot en klein, chocolade paashaasjes en -kuikentjes, paaskoekjes etc. In de tuincentra is flink “uitgepakt” met allerlei soorten paasversiering, veelal van hout in de vorm van paashazen, kippen en kuikens in alle maten en soorten. Grote paastakken nodigen uit om versierd te worden met gekleurde paaseieren. De restaurants bieden paaslunches aan voor het hele gezin. Ook op scholen wordt aandacht besteed aan Pasen en worden de lokalen creatief “aangekleed”. Pasen doet al bijna niet meer onder voor Kerstmis. Het feest wordt tegenwoordig voor veel mensen als Lentefeest beleefd, meer dan als een religieuze feestdag.

Martin van Liemde (bekend van de prachtige kerstversiering in zijn tuin elk jaar) heeft dit voorjaar van zijn tuin een prachtige Lentetuin gemaakt. Een grote seringenboom, die al vol in knop staat, is getooid met wel 100 gekleurde paaseieren: de grootste Paasboom van Udenhout! Als het weer een beetje mee zit worden de paaseieren met Pasen omringd door prachtige paarse seringen.

Bij het einde van de EMTE supermarkt kreeg de basisschool, waar Marin conciërge is, veel decoratiematerialen cadeau, waaronder paastakken met eieren. In de loop der jaren verweerden de paastakken en moesten ze weggegooid worden. De paaseieren zou eenzelfde lot beschoren zijn, als Martin ze niet mee naar huis genomen had. Hij vatte het idee op om van de seringenboom in zijn tuin een Paasboom te maken. Met een prachtig resultaat.

Maar het is niet alleen de Paasboom, die de tuin van Martin tot Lentetuin maakt. De Paasboom wordt omringd door beelden van schapen met lammetjes, hazen en haasjes, jonge egeltjes met hun moeder, een koe en haar kalfje, kippen en kuikentjes, eekhoorntjes, geitjes, vogeltjes. Tegen de tuinmuur van het huis van Martin hangen talrijke zelfgebouwde vogelkastjes, die uitnodigend wachten op de komst van een vogelpaar en hun jongen. Alles in de tuin van Martin ademt Lente uit.

Iedereen is welkom om een keer te komen kijken. Mijn ervaring is dat je er heel erg vrolijk van wordt.

Tekst: Nelleke Sträter, de Wegwijzer
Foto’s: Henny Schilders, de Wegwijzer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *