‘Masterconcert’ van onze dirigent

De leden van de Koninklijke Harmonie M.V.C. wisten het al ruim twee jaar. We hebben een klasse dirigent. Ook de bezoekers van de concerten gaven regelmatig aan wat is jullie klank verbeterd de laatste jaren. Dit moest natuurlijk een keer een echte bevestiging krijgen.
Die is er gekomen. Op 20 juni stond Sander van Dorst dirigent van Harmonie M.V.C. voor de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische luchtmacht. Samen met dit orkest verzorgde Sander zijn Masterconcert.
In een goed bezette zaal in Leuven werden een prachtig programma voorgeschoteld. Met oa. een eigen werk van Sander met de titel Stjärna. Stjärna werd door Sander gecomponeerd in 2024. Na het concert werd Sander al door de aanwezigen gefeliciteerd want het was duidelijk. Sander is geslaagd! Maar met welk punt?
De jury nam het ervan 5 minuten, 10 minuten en nog niet. Na ruim 20 minuten werd het resultaat bekend gemaakt. Sander is geslaagd maar niet zo maar. De jury voorzitter gaf al aan een dirigent van uitzonderlijke klasse wat niet vaak voorkomt het eind resultaat een 9,5 en dit met aantekening. Dit is vergelijkbaar met “met lof”.
Een klasse prestatie en voor de leden van Harmonie M.V.C. een bevestiging van wat ze al wisten.
Proficiat Sander!!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *