Tilburg Trofee voor Luud de Brouwer !

Op woensdag 19 juni ontving Luud de Brouwer uit handen van burgemeester Weterings de Tilburg Trofee. Deze mooie prijs werd hem toegekend vanwege zijn belangrijke rol in de digitalisering van het Regionaal Archief Tilburg. Luud de Brouwer nam woensdag afscheid van het Regionaal Archief Tilburg om van zijn pensioen te gaan genieten.

De link met Udenhout heeft Luud niet alleen omdat hij er geruime tijd gewoond heeft, maar vooral omdat hij al vele jaren lid is van het schrijversteam van Erfgoedcentrum ’t Schoor.
Met dat schrijversteam heeft Luud al meer dan 60 (!) mooie boeken over Udenhout en Biezenmortel geschreven.
Het boek ‘Over ’t Odenhout’ willen wij hier graag even uitlichten omdat Luud daar een uitgebreid archiefonderzoek op zijn naam heeft staan, dat aan de basis stond van die uitgave.
Mede dankzij zijn monnikenwerk is er een nauwkeurige kaart van Udenhout van omstreeks 1350.

Per 1 juli aanstaande gaat Luud met vervroegd pensioen en zullen ze het bij het Regionaal Archief Tilburg zonder hem moeten zien te bolwerken. Wij hopen dat zijn vervroegd pensioen voor het schrijversteam van Erfgoedcentrum ’t Schoor geen gevolgen zal hebben en dat er nog een aantal mooie boeken mag verschijnen waaraan Luud zijn medewerking zal verlenen.

Tilburg Trofee
De Tilburg Trofee is een gemeentelijke onderscheiding waarmee het college mensen waardeert met bijzondere verdiensten voor Tilburg en die zich hebben bewezen als ambassadeur van de stad.

Tekst/foto: Pieter Michielsen, De Wegwijzer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *