Welke bekende Udenhouter wordt Unents Maestro?

Vrijdag 24 maart in Udenhout

Op vrijdag 24 maart vindt de Grande Finale plaats van Unents Maestro. Acht Udenhouters hebben de afgelopen maanden hard gestudeerd om het orkest goed te dirigeren en zo de titel Unents Maestro te behalen. Het evenement vindt plaats in de feesttent van Udenhout onder Zeil aan de Handelsweg en begint om 20.00 uur. Kaarten à € 5,00 per stuk zijn bij diverse voorverkoopadressen verkrijgbaar.
Unents Maestro is één van de activiteiten die Koninklijke Harmonie MVC uit Udenhout organiseert in het kader van hun 175-jarig bestaan in 2017.

Kandidaten

Aan Unents Maestro doen acht bekende Udenhouters mee: Els van der Meulen is de vrouw van huisarts Ten Have, Ruud Oerlemans is vrijwilliger waar niemand tevergeefs een beroep op doet, Anne van den Brand is voorzitter van de KPJ Udenhout, Fons van der Lee is tonpraoter, Edwin de Laat is ondernemer uit de Latenzo-familie, Kees Weijtmans is directeur van Boomrooijerij Weijtmans, Marja van Vugt is mede-eigenaresse van Ontmoetingscentrum ’t Plein en Pieter Michielsen is beheerder, verslaggever én fotograaf van udenhout-centraal.nl. Zij worden op hun weg naar eeuwige roem begeleid door Peter Bongaerts, Tom Koster, Hadewych van Leeuwen en Joost van Genugten. Vanaf begin november hebben de kandidaten hard gewerkt om goed voorbereid op de bok te verschijnen.

Grande Finale

Voor de pauze zullen de acht kandidaten hun eerste werk dirigeren, waarna in pauze de jury, bestaande uit twee dirigenten en nog een bekende Udenhouter, zal bepalen wie de drie kandidaten zijn die doorgaan voor de tweede ronde. Na de pauze komen dan deze drie kandidaten nogmaals op de bok om hun tweede stuk te dirigeren. Daarna zal de jury zich beraden en de Maestro bekend maken.

Naast deze titel is er buiten de winnaar ook een publieksprijs te vergeven. Hiervoor krijgt het publiek bij binnenkomst een soort kaart om de voorkeur bekend te maken.

Kaarten

Kaarten voor de avond kosten € 5,00 per stuk en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Boekhandel Nogmaals, Latenzo dames-en herenmode, Audio Video Hoppenbrouwers, Si’Legno Mannenmode en Ontmoetingscentrum ’t Plein. De maestro’s-in- spé beklimmen vanaf 20.00 uur het podium. De tent, opgebouwd aan de Handelsweg in Udenhout, is open vanaf 19.00 uur

Jubileumjaar

Unents Maestro is één van de zes activiteiten die Koninklijke Harmonie MVC uit Udenhout organiseert in het kader van hun 175-jarig bestaan in 2017. Andere evenementen zijn het Nieuwjaarsconcert, de uitgifte van een boek over de historie van de harmonie (in samenwerking met Heemcentrum ’t Schoor) en een speciale jeugdactiviteit, de kasteelfeesten en een musical-concert.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *