Dat rondje smaakt naar meer

rondje-johannes-2015-01Maar liefst 243 deelnemers hebben op Tweede Paasdag deelgenomen aan het “Rondje Johannes parochie”. Dit was een initiatief van een aantal leden uit de pastoraatsgroep. Het aantal deelnemers heeft zelfs het meest positieve senario overtroffen, waarmee het gelijk wel zeker terug gaat keren op de kalender. Of dit ieder jaar of eens in de twee jaar gaat gebeuren… daar moet nog een ei over gelegd worden.

rondje-johannes-2015-03Het “Rondje Johannes parochie” was een fietstocht waarbij alle kerken uit de parochie aangedaan werden. De tocht begint met een door restaurant Riddershoeve ter beschikking gesteld voorgerecht en een bezoek aan de Ceaciliakerk. Daarna worden de fietsen gepakt en gaat de tocht richting Biezenmortel om daar de St. Josefkerk aan te doen. In deze kerk hebben verschillende werkgroepen zich gepresenteerd en was er een tentoonstelling. Catering Wolfs heeft hier een soepje geserveerd. Na de presentaties en de soep werd koers gezet richting de St. Lambertuskerk in Udenhout waar in de pastorie het hoofdgerecht door Het Kreitenhuys verzorgd was en waar in de kerk uitleg gegeven werd over alle bijzonderheden die de Udenhoutse kerk herbergd.
De laatste etappe ging weer terug naar Berkel-Enschot, waar in de Berkelse kerk een presentatie gegeven werd over het gilde (Hubertus). In de tuin van de pastoor werd tot slot een kopje koffie gedronken in de tuin, waar de zon inmiddels voelbaar door de wolken was gedrongen.

Een goed bezocht evenement waar alle deelnemers op een positieve manier op terug kijken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *