Theatergroep Udenhout speelt het blijspel Café Noir

Op 17 en 18 April speelt “Theatergroep Udenhout” het blijspel Café Noir van Marthe Overeem  en Guus van Reenen. De regie is in handen van Boudewijn Naaijkens. Ondersteuning wordt tevens verleend door leden van de Zuivelfabriek.  

Café  Noir

Café Noir is een klein , knus café dat bezocht wordt door de meest uiteenlopende figuren. Het is het centrale punt waar ruzies worden uitgevochten,romances worden begonnen en verdriet weggedronken. Het toneelstuk heeft de structuur van een collage. De elf sfeertekeningen zijn te beschouwen als losse eenakters die de ober en de locatie als bindende factor hebben.

In Café Noir gaat het om mensen.

CafeNoirDe klanten hebben,  net als u en ik, dromen en idealen,die vaak door de harde realiteit teniet worden gedaan. Dat geldt zeker voor de kroegbaas; het liefst was hij artiest geworden. Een niet vervulde wensdroom. Toch tracht hij zijn ideaal in Café Noir  hoog te houden. Soms geeft hij ons een glimp door zijn houding heen en we zien dan een ongelukkig mens. Dat heeft hij gemeen met zijn klantenkring. Het zijn mensen ,al dan niet balancerend in de marge van de samenleving, dromend van het betere, het fijne, het mooie, soms tegen beter weten in. In Café Noir vinden deze mensen een soort vluchtplaats, waar wij als publiek kunnen zien dat hun houding, hun theater zo u wilt, wel erg veel lijkt op die van ons zelf. Hun humor, hun gevoelens en gewoonten, goed opgeborgen achter maskers. Over deze bijzondere , gewone mensen gaat dit toneelstuk. Elke dag in Café Noir is daardoor bijzonder. Zó bijzonder dat het bijna gewoon is geworden!

Aanvang van de voorstellingen is 20.15 uur in ontmoetingscentrum ’t Plein aan de van Heeswijkstraat in Udenhout.
De entreeprijs  bedraagt 8,00 Euro.  Kaarten zijn vooraf te verkrijgen bij Slijterij wijnhandel Kuijpers aan de Slimstraat 8 in Udenhout  evenals voorafgaand aan de voorstelling.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *