Koninklijke onderscheiding voor Peter Nouwens

PeterNouwens1aPeter Nouwens heeft op donderdag 16 een Koninklijke onderscheiding mogen ontvangen. Peter Nouwens is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg deze Koninklijke onderscheiding voor zijn bijzondere verdiensten op het gebied van zorg en welzijn en met name voor de verstandelijk beperkte medemens. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van loco-burgemeester Hans Kokke tijdens een receptie ter gelegenheid van het afscheid van Peter Nouwens als voorzitter van de Raad van Bestuur van Stichting Prisma.

Peter Nouwens (58), klinisch pedagoog, is 19 jaar lang bestuurder bij Prisma. Sinds 2009 is hij voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij heeft in deze rol bijgedragen aan de omslag van een introverte sector naar de vermaatschappelijking van de zorg. Hij heeft gemeenten, woningbouwcorporaties en zorginstellingen overtuigd dat ook kleinschalig wonen in de wijk voor mensen met een verstandelijke beperking tot de mogelijkheden behoort en meer perspectief biedt dan wonen in grote instellingen. Door zijn aanpak is de PeterNouwens2averstandelijk beperkte mens voor eenieder zichtbaar geworden. Daarnaast heeft hij gewerkt aan de verbetering van de indicatiestelling en behandelvormen die in de nieuwe transities in de zorg worden uitgevoerd. Naast zijn verdiensten als bestuurder bij Prisma heeft hij vele onbezoldigde functies bekleed en initiatieven genomen op het gebied van zorg en welzijn. Ook hierbij is hij steeds op zoek naar vernieuwing van methoden in de zorg voor
mensen een verstandelijke beperking.

Wij feliciteren Peter Nouwens met deze bijzondere onderscheiding!

2 antwoorden
 1. Mieke Smulders zegt:

  Halo Peter,

  Van harte gefeliciteerd met je koningklijke onderscheiding.
  Zeer verdiend vind ik.
  Ik kon niet op de afscheidsreceptie zijn,maar wens je met je gezin nog veel zinvolle jaren.

  Bedankt en tot ziens .
  Mieke Smulders

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *