Bekersucces, herkansing en wereldfaam voor SVSSS

svsss-dames1-beker-2015Dames 1 winnen beker
Zaterdag hebben de dames van SVSSS in Dordrecht de KNVB beker gewonnen. Na een bloedstollende finalewedstrijd die na 90 minuten in een 2-2 gelijk spel eindigde, wisten de blauwhemden, na het nemen van strafschoppen, de beker in de vierde klasse, categorie B, district zuid 1, binnen te slepen.

Eerste elftal moet vol aan de bak…
Het eerste team van SVSSS moet in de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse een 2-0 achterstand tegen Beesd goed weten te maken. Iedereen binnen de vereniging heeft er het volste vertrouwen in dat dit in de thuiswedstrijd ook gaat gebeuren.

Droomweekend voor de D1
Het meest in het oog springende elftal van SVSSS was dit weekend zonder enige twijfel het team van Joost Smulders, de D1. Zij waren uitgenodigd om voor aanvang van de wedstrijd Excelsior – AZ een voorwedstrijd te komen spelen tegen de D-spelertjes van Excesior (je weet wel van die pindakaas….)
Om 10 uur vertrok het konvooi vanuit Udenhout richting Rotterdam. Vanaf de snelweg werden de lichtmasten al gezocht. Voor sommigen was het misschien een tegenvaller dat het niet het bekende stadion in Rotterdam was, maar het stadion van het kleine broertje.
Voor alle spelertjes (en stiekem ook voor alle ouders) zou dit natuurlijk een ervaring gaan worden die ze hun hele leven niet meer gaan vergeten; “Een voetbalwedstrijd spelen in een echt stadion!!!!”
SSS EXCELSIOR-01Na een eerste helft waarin het veldspel gelijkwaardig was, maar de kansen voor SVSSS waren, stond het toch nog 0-0. De tweede helft werd natuurlijk steeds spannender omdat de spelers van Excelsior en AZ zich langs de lijn kwamen melden. Een wissel was plotseling niet meer zo erg omdat ze in die tijd toch nog even op de foto konden met de spelers van deze teams. Ondertussen kwamen de eerste berichtjes en telefoontjes bij de ouders binnen omdat SSS gespot was op FOX-sport en bij de NOS bij de voorbeschouwing.
Echter bleef de focus op het veld op het doel van Excelsior gericht en wisten onze Udenhoutse trotsen door doelpunten van Noah en Jasper, Excelsior meer dan verdiend te verslaan met 2-0.
Na het laatste fluitsignaal werden nog wat bekende spelers gezocht voor een foto en werd er hier en daar aan de ouders gevraagd of ze gezien hadden dat er ook ‘gescout’ was….
Met in het achterhoofd een dagelijks ritje naar Rotterdan of Alkmaar werd deze vraag door alle ouders zeer overtuigend met een ‘Nee’ beantwoord.

Ook de wedstrijd tussen Excelsior en AZ mochten de gasten uit Udenhout nog bijwonen.
Een heel mooi voetbalweekend, met zaterdag het bereiken van de finale voor de beker (6 juni) en deze wedstrijd in Rotterdam op zondag, werd daarmee afgesloten.

De D1 van SvSSS samen met de spelers van Excelsior na de 2-0 overwinning

De D1 van SvSSS samen met de spelers van Excelsior na de 2-0 overwinning

1 antwoord
  1. Udenhout-Centraal zegt:

    Het eerste dameselftal wint de beker en de D1 speelt in Rotterdam een wedstrijd en is op alle sportzenders op TV te zien. Wat een geweldig voetbalweekend voor SVSSS. Laten we hopen dat dit een vervolg krijgt in de nacompetitie van het eerste elftal…

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *